DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3531
Назва: ЕТІОЛОГІЯ, ДІАГНОСТИКА І ЛІКУВАННЯ СОБАК ЗА ГАСТРОЕНТЕРИТУ
Автори: Улизько С.І., Пірожук В. Я.
Теми: гастроентерит, еритроцити, гемоглобін, лейкоцити, креатинін, сечовина, загальний білок, альбуміни
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 636.7.09:616.34-002 Улизько С.І. Етіологія, діагностика і лікування собак за гастроентериту / Улизько С.І., Пірожук В. Я. // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 107-109.
Короткий огляд (реферат): Гастроентеральні розлади у собак займають значне місце серед внутрішніх хвороб і є актуальною проблемою ветеринарної практики. Вони різноманітні за етіологією, характеризуються труднощами при діагностуванні і лікуванні. З’ясовано, що причинами гастроентериту були аліментарні фактори, згодовування сухих кормів низької якості, зіпсованих кухонних відходів. Встановлено вікову, сезонну і породну динаміку захворюваності собак на гастроентерит, визначено функціональний стан печінки у хворих собак. Запропонована схема лікування собак за гастроентериту є ефективною і сприяє відновленню загального стану тварин на 2–3 добу лікування, припинення діареї – на 5 і дозволяє досягти 100 % одужання хворих тварин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3531
Розташовується у зібраннях:Улизько Сергій Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Улизько С..pdf656,1 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.