DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3525
Назва: ЕФЕКТИВНІСТЬ ЙОДОВМІСНИХ ПРЕПАРАТІВ В СИСТЕМІ ОЗДОРОВЧИХ ЗАХОДІВ ЗА МАСТИТУ КОРІВ
Автори: Роман Л. Г.
Теми: трансдермін, мастит корів, полімерйодвісмутсульфамід, система оздоровчих заходів, амоклокс ДС
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 618.619-002.636.22/28 Роман Л. Г. Ефективність йодовмісних препаратів в системі оздоровчих заходів за маститу корів / Л. Г. Роман // Актуальні аспекти розвитку науки і освіти: тези доп. І Міжнар. наук.-практ. конф. НПП та молодих науковців (м. Одеса, 13-14 квітня 2021 р.) / ОДАУ. - С. 77-81.
Короткий огляд (реферат): Мастит був і залишається однією із значних ветеринарних проблем. Він реєструється у будь-якому фізіологічному стані корів, але в період запуску і сухостою ризик виникнення маститу збільшується в 5-7 разів у порівнянні з лактаційним періодом. Економічні збитки, які спричиняє мастит молочному скотарству, складаються зі зниження надоїв на 10-25%, примусового забою, зниження якості і браковка молозива з-за наявності в ньому домішок маститного; загибелі новонароджених телят, ветеринарні витрати. В статті представлені дані щодо терапевтичної ефективності нового протимаститного йодовмісного препарату трансдерміну у системі оздоровчих заходів за маститу корів. Всебічне вивчення трансдерміну і отримані при цьому результати дозволяють рекомендувати його як ефективний і безпечний засіб терапії за маститу лактуючих і сухостійних корів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3525
Розташовується у зібраннях:Роман Лілія Григорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Роман Л.Г..pdf1,01 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.