DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3512
Назва: ПОРІВНЯЛЬНА ЕФЕКТИВНІСТЬ МЕТОДІВ ДІАГНОСТИКИ СУБКЛІНІЧНОГО ЕНДОМЕТРИТУ У КОРІВ
Автори: Кривий М.Ф., Франчук-Крива Л.О.
Теми: ефективність методів, діагностика, субклінічний ендометрит, корови
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:618.14.636.2 Кривий М. Ф. Порівняльна ефективність методів діагностики субклінічного ендометриту у корів / М.Ф. Кривий, Л.О. Франчук-Крива // Актуальні питання судової ветеринарії, морфології та патоморфології: тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Одеса, 17–18 червня 2021 р.) / ОДАУ. - Одеса, 2021. - С.111-113.
Короткий огляд (реферат): Для діагностики захворювання корів, хворих на прихований ендометрит, запропоновані різні способи і засоби. Однак, незважаючи на велику кількість проведених досліджень в цій області, багато сучасних методів діагностики є малоефективними, вимагають спеціальних хімічних реактивів і великих витрат часу на їх проведення. Клінічно встановити прихований ендометрит можна під час стадії статевого збудження за біохімічною та токсикологічною характеристикою естрального слизу. Таких корів запліднюють, але запліднення або не настає, або у них відбувається прихований аборт на ранніх стадіях розвитку плоду. Мета. У зв'язку з цим, метою наших досліджень було провести порівняльну оцінку окремих методів діагностики прихованого ендометриту у корів та виявити найбільш доступний і достовірний метод, який може бути використаний в господарствах надалі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3512
Розташовується у зібраннях:Кривий Микола Федорович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кривий М..pdf536,64 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.