DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3511
Назва: ЕФЕКТИВНІСТЬ СТИМУЛЯЦІЇ СТАТЕВОЇ ФУНКЦІЇ У КОРІВ ГОРМОНАЛЬНИМИ І ТКАНИННИМИ ПРЕПАРАТАМИ
Автори: Протопопенко В.Д., Розум Є.Є.,
Теми: стимуляція статевої функції, корови, гормональні і тканинні препарати
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:636.2:618.2 Протопопенко В.Д., Розум Є. Є. Ефективність стимуляції статевої функції у корів гормональними і тканинними препаратами // Актуальні питання судової ветеринарії, морфології та патоморфології: тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Одеса, 17–18 червня 2021 р.) / ОДАУ. - Одеса, 2021. - С.118-120.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи: Проаналізувати стан відтворення корів та визначити ефективність використання гормональних і тканинних препаратів для стимуляції статевої функції. Методи виконання роботи: клінічні (акушерська і гінекологічна диспансеризація), хімічні та біохімічні дослідження Актуальність теми. Згідно статистичним даним за останні 10 років в сільськогосподарських підприємствах країни вихід телят на 100 корів знизився з 83−85 до 60−65 гол. Підвищення заплідненості тварин і скорочення тривалості сервіс-періоду значною мірою залежить від строків відновлення репродуктивної функції корів після родів. Для вирішення цієї проблеми більшість авторів пропонують застосовувати біологічно-активні речовини стимулюючої дії [1,4]. Тільки комплексний підхід до вирішення цієї проблеми дає змогу ефективно вести галузь молочного скотарства, прогнозуючи і діагностуючи акушерську та гінекологічну патологію у корів і з успіхом та ефективно корегуючи відтворну їх здатність, осіменяти самок у визначені фізіологічні строки та отримувати достатню кількість приплоду у визначені і вигідні для господарств строки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3511
Розташовується у зібраннях:Розум Євген Євгенович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Розум Є..pdf411,54 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.