DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3467
Назва: АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ ВЕДЕННЯ ЗЕМЛЕРОБСТВА У ПОСУШЛИВОМУ СТЕПУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЗМІН КЛІМАТУ
Автори: Юркевич Є.О., Валентюк Н.О.
Теми: ведення землеробства, посушливий степ України, зміни клімату, ризиковане землеробство, опустелювання
Дата публікації: 2021
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 631.153.3:551.583(477.7) Юркевич Є. О. Актуальні аспекти ведення землеробства у посушливому степу України в умовах змін клімату / Є.О. Юркевич, Н.О. Валентюк // Стратегія інтеграції аграрної освіти, науки, виробництва: глобальні виклики продовольчої безпеки та змін клімату: доп. учасн. Міжнар. наук.-практ. конф. Міжнародного форуму (27-28 травня 2021 р., м. Миколаїв) / Миколаївський національний аграрний університет. - Миколаїв, 2021. - С.94-96.
Короткий огляд (реферат): Всесвітні зміни кліматичних умов, що відбуваються на земній кулі, певним чином накладаються і на сільське господарство України, особливо це стосується у першу чергу районів Степової зони з недостатнім зволоженням та високої теплозабезпеченості. Найбільш вразливою до змін клімату залишається зона Посушливого Степу, до складу якої входять адміністративні області Одеська, Миколаївська, Херсонська і Запорізька. Саме для цієї зони характерне нерівномірне розподілення атмосферних опадів, які у літній період носять переважно зливовий характер, а також непомірне зростання температури повітря з одночасним різким зменшенням відносної вологості його. У сукупності, ці явища, які останнім часом стали носити загрозливий характер, не спроможні накопичувати достатньої кількості продуктивної вологи в грунті і обумовлюють стрімке поширення зони ризикованого землеробства, а в подальшому навіть і опустелювання деяких районів півдня України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3467
Розташовується у зібраннях:Юркевич Євген Олександрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf588,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.