DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3438
Назва: Дослідження факторів, що впливають на виробництво молока високої санітарно-гігієнічної якості (оцінка ризиків за виробництва молока)
Інші назви: Research of factors affecting high sanitary and hyianic quality milk production (risk assessment for milk production)
Автори: Караванський М. О., Рудь В. О., Тарасенко Л. О.
Karavansky M. O., Rud V. O., Tarasenko L. O.
Теми: безпечність, доїння, молоко, якість
safety, milking, milk, quality
Дата публікації: 2021
Видавництво: ЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицького
Бібліографічний опис: УДК 636.09:614.31:637.12 Караванський М. О., Рудь В. О., Тарасенко Л. О. Дослідження факторів, що впливають на виробництво молока високої санітарно-гігієнічної якості (оцінка ризиків за виробництва молока) // Науковий вісник / ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького. Серія: Ветеринарні науки. – 2021. – Т. 23, № 101. – С. 82-85.
Короткий огляд (реферат): Перед молочним скотарством України поставлені завдання, що вимагають докорінної перебудови галузі, виведення її зі складного кризового становища з метою збільшення виробництва цінних продуктів харчування для населення й сировини для промисловості. Молочна галузь є дуже важливою складовою ланкою усього сільськогосподарського виробництва. Від ситуації, що склалася у виробництві молока, залежить соціально-економічний розвиток держави в цілому. Якісне молоко має відповідати вимогам не тільки за фізико-хімічними показниками (кислотністю, густиною, масовою часткою сухих речовин, білка, жиру), а перш за все бути безпечним, тобто відповідати чинним вимогам щодо рівнів обсіменіння мікроорганізмами, кількості соматичних клітин, гранично допустимих рівнів токсичних елементів, мікотоксинів, залишкових кількостей протимікробних препаратів, лікарських засобів та інших речовин. Якість та безпечність молока коров’ячого як сировини є глобальною і невирішеною проблемою для нашої країни. Якість молока не можна підвищити в процесі його переробки, тому система управління якістю молока на підприємстві повинна бути орієнтована на високотехнологічні процеси його виробництва, первинну обробку з використанням профілактичних заходів. Нині в Україні гостро назріло питання виробництва високоякісного молока. Незважаючи на виявлену тенденцію, потреба населення в якісних молочних продуктах з кожним роком підвищується, тому актуальним залишається питання підвищення продуктивності дійного стада та сортності молока за рахунок використання сучасних високотехнологічних умов утримання та доїння. Тому визначення факторів впливу на процес виробництва молока в господарствах спрямоване на вирішення проблем якості та безпеки і надає інформацію про те, як краще та ефективніше контролювати небезпечні чинники у загальному процесі.
Dairy cattle breeding in Ukraine is set the task that require a radical restructuring of the industry, bringing it out of a difficult crisis situation in order to increase the production of valuable food for the population and raw materials for industry The dairy industry is a very important part of all agricultural production. The socio-economic development of the state as a whole depends on the current situation in milk production. Quality milk must meet the requirements not only for physicochemical parameters (acidity, density, mass fraction of dry matter, protein, fat), but above all be safe, ie meet the current requirements for levels of contamination with microorganisms, the number of somatic cells, maximum permissible levels toxic elements, mycotoxins, residual amounts of antimicrobials, drugs and other substances. The quality and safety of cow's milk as a raw material is a global and unresolved issue for our country. The quality of milk cannot be improved in the process of its processing, so the milk quality management system at the enterprise should be focused on high-tech processes of its production, primary processing with the use of preventive measures. At present, the issue of high-quality milk production in Ukraine is urgent. Despite the trend, the population's demand for quality dairy products is increasing every year, so the issue of increasing the productivity of the dairy herd and milk quality through the use of modern high-tech conditions of keeping and milking. Therefore, the identification of factors influencing the process of milk production in farms is aimed at solving quality and safety problems and provides information on how to better and more effectively control hazards in the overall process.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3438
Розташовується у зібраннях:Рудь (Селіна) Валентина Олегівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Рудь В.О..pdf1,08 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.