DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3423
Назва: Біологічна дія новоствореного комплексу енрофлоксацину у складі полімерного транспортера з псевдополіамінокислот
Автори: Зеленіна О., Олекса В.
Теми: енрофлоксацин, полімери, псевдополіамінокислоти, транспортери, спермії
Дата публікації: 2018
Видавництво: Біологія тварин
Бібліографічний опис: Зеленіна О. Біологічна дія новоствореного комплексу енрофлоксацину у складі полімерного транспортера з псевдополіамінокислот / О. Зеленіна, В. Олекса // Біологія тварин. – 2018.
Короткий огляд (реферат): Одним з найперспективнніших полімерних матеріалів для використання в системах постачання лікарських препаратів, зокрема антибіотиків, у клітину є транспортери з псевдополіамінокислот. Це пов’язано з їх високими транспортними властивостями та відсутністю токсичної дії як самого полімеру, так і продуктів його біодеградації в організмі. Мета - дослідити вплив традиційної форми енрофлоксацину і його комплексу у складі транспортера з псевдополіамінокислот на метаболізм клітин. Дослідження проведені в Інституті біології тварин НААН, кафедрі органічної хімії Національного університету «Львівська політехніка» та НВО "Західплемресурси". Для вивчення впливу енрофлоксацину (традиційна форма) та комплексу енрофлоксацин з PEG400 на фізіолого-біохімічні характеристики сперміїв бугаїв використано водну дисперсію комплексу енрофлоксацину (енрофлоксацин-PEG400; вміст антибіотика 1,6 %).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3423
Розташовується у зібраннях:Зеленіна Оксана Михайлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
_Зеленiна_О_тези_Бiологiчна_дiя_.pdf86,53 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.