Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3402
Назва: | СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ТОКСИЧНОСТІ М'ЯСА ВОСЬМИНОГА: патент на корисну модель |
Автори: | Хімич М. С., Родіонова К. О., Скрипка Г.А., Найдіч О. В. |
Теми: | токсичність, м'ясо восьминога, патент, тест-культури |
Дата публікації: | 2021 |
Видавництво: | Український інститут інтелектуальної власності |
Бібліографічний опис: | Спосіб визначення токсичності м'яса восьминога / М.С. Хімич, К.О. Родіонова, Г.А. Скрипка, О.В. Найдіч. Патент на корисну модель №148762. 16.09.2021. |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб визначення токсичності м'яса восьминога, який включає підготовку тест-культури інфузорій Соїроба зїеіпіі, відбір проби досліджуваного продукту, екстрагування проби, фільтрування відібраного екстракту, внесення фільтрату в тест-культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26...+28 °С і визначення токсичності досліджуваного продукту, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування, який відрізняється тим, що відбирають пробу вагою 10 г, екстрагування проби проводять хімічно чистим ацетоном в об'ємі 3-10 см3 та розбавляють фільтрат розчином Лозина-Лозинського перед внесенням в тест-культуру інфузорій з розрахунку 60 см3 на 0,5 см3 фільтрату. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/3402 |
Розташовується у зібраннях: | Хімич Марія Сергіївна |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Спосіб визначення токсичності м'яса восьминога .pdf | 984,6 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.