DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3393
Назва: КОРЕКЦІЯ ПЕРЕБІГУ РОДІВ ТА ПРОФІЛАКТИКИ АКУШЕРСЬКОЇ ПАТОЛОГІЇ У КОРІВ-ПЕРВІСТОК У ПІСЛЯРОДОВИЙ ПЕРІОД
Автори: Кононенко Н.В., Морозов М. Г.
Теми: перебіг родів, профілактика, акушерська патологія, корови-первістки, післяродовий період
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:636.2:618.2 Кононенко Н.В., Морозов М. Г. Корекція перебігу родів та профілактики акушерської патології у корів-первісток у післяродовий період // Актуальні питання судової ветеринарії, морфології та патоморфології: тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Одеса, 17-18 червня 2021 р.). - Одеса, 2021. С. 107-109.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи: Дослідити перебіг родів і післяродового періоду у корів-первісток і можливість використання кормової добавки суміші сапоніну і сірки та тканинного препарату фетоплацентату для їх корекції і оптимізації. Методи виконання роботи: клінічні, біохімічні, цитологічні, статистичні. Актуальність теми: Незважаючи на очевидні досягнення вітчизняної і зарубіжної науки у вивченні фізіологічних і патологічних аспектів перебігу родів і післяродового періоду, ряд питань етіології, та патогенезу порушення післяродової інволюції репродуктивних органів у корів-первісток зʼясовані і висвітлені недостатньо. Цьому сприяє відсутність контролю за перебігом родів і післяродового періоду та профілактики акушерської патології, неповноцінна годівля нетелей, особливо в останні два місяці вагітності, призводить до виникнення у них порушень обміну речовин, що в свою чергу зумовлює розвиток акушерської патології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3393
Розташовується у зібраннях:Морозов Микола Георгійович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf621,52 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.