DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3385
Назва: АГРОЕКОТОКСИКОЛОГІЯ: словник-довідник найбільш вживаних агроекотоксикологічних термінів
Автори: Данчук В.В., Ушкалов В.О., Войціцький В.М., Хижняк С.В., Дрозда В.Ф., Волощук Н.М., Виговська Л.М., Данчук О.В., Мідик С.В., Іщенко Л.М.
Теми: агроекотоксикологія, словник-довідник, техногенний розвиток, екосистеми, довкілля
Дата публікації: 2021
Видавництво: Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК Націо-нального університету біоресурсів і природокористування України
Бібліографічний опис: Агроекотоксикологія: словник-довідник найбільш вживаних агроекотоксикологічних термінів / В.В. Данчук, В.О. Ушкалов, В.М. Войціцький, С.В. Хижняк, В.Ф. Дрозда, Н.М. Волощук, Л.М. Виговська, О.В. Данчук, С.В. Мідик, Л.М. Іщенко; за ред. Ушкалова В.О. – К., 2021. – 494 с.
Короткий огляд (реферат): Техногенний розвиток суспільства спричинює його вплив на біосферу. Це викликає виникнення певних конфліктів між людством, з одного боку, та середовищем – з іншого боку. У вивченні ефектів впливу токсичних речовин на екосистеми та захисту людей і біоти в цілому від їхніх наслідків значне місце належить екотоксикології (грецьк. ekos – житло, toxikon – отрута, logus – вчення) – наука, яка безпосередньо пов'язана з екологією і токсикологією, відноситься до природничих, медико-біологічних знань та ґрунтується на використанні сучасних науково обґрунтованих положень запобігання шкідливої дії різноманітних чинників на довкілля та здоров'я людини. Вона вивчає шляхи надходження та міграцію екотоксикантів у довкіллі, їх вплив на живу природу і визначає характер змін у живих організмах на різноманітних рівнях (молекулярному, субклітинному і клітинному, тканинному, органному, організменному). Одним з основних завдань екотоксикології – є розробка методів запобігання або суттєвого зниження негативного впливу екотоксикантів на довкілля і здоров'я людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3385
Розташовується у зібраннях:ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тлумачний_словник_07.10.21.pdf3,33 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.