DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3351
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБойко Ю.-
dc.contributor.authorBoiko Yu.-
dc.date.accessioned2021-11-16T08:22:35Z-
dc.date.available2021-11-16T08:22:35Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationУДК 4867-4870:582.951.4 Бойко Ю. Визначення вмісту хлорофілів у плодах Capsicum annuum L. різної стиглості / Ю. Бойко // Аграрний вісник Причорномор`я: зб. наук.праць / ОДАУ. - Одеса, 2021. - Вип. 100. - С. 88-91.ru
dc.identifier.otherDOI: 10.37000/abbsl.2021.100.15-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3351-
dc.description.abstractХімічний склад плодів Capsicum annum L. динамічна змінюється протягом процесу дозрівання. На останніх стадіях дозрівання відбувається зменшення кількості хлорофілів та збільшення кількості каротиноїдів. Метою роботи було дослідження вмісту хлорофілів на різних стадіях зрілості плодів перцю. Вміст хлорофілів визначали у сухій плодовій м’якоті спектрофотометричним методом. Було встановлено, що найбільша кількість хлорофілів міститься у плодах перцю на зеленої стадії стиглості (2560-3438 мкг/г). З втратою зеленого кольору плодами, вміст хлорофілів прогресивно падає. Хлорофіли починають зникати на оранжевій стадії стиглості та повністю біодеградують на червоній стадії стиглості.ru
dc.description.abstractХимический состав плодов Capsicum annum L. динамически меняется в течение процесса созревания. На последних стадиях созревания происходит уменьшение количества хлорофиллов и увеличение количества каротиноидов. Целью работы было исследование содержания хлорофиллов на разных стадиях зрелости плодов перца. Содержание хлорофиллов определяли в сухой плодовой мякоти спектрофотометрическим методом. Было установлено, что наибольшее количество хлорофиллов содержится в плодах перца на зеленой стадии спелости (2560-3438 мкг/г). С потерей зеленого цвета плодами, содержание хлорофиллов прогрессивно падает. Хлорофиллы начинают исчезать на оранжевой стадии зрелости и полностью биодеградируют на красной стадии спелости.ru
dc.description.abstractDepending on the ripening stage, the chemical composition of the Capsicum annuum L. fruit changes. Depending on the ripening stage, the chemical composition of the pepper fruit changes. There are dynamic changes in the concentrations of sugars, carboxylic acids, capsaicinoids, chlorophylls, carotenoids. The chlorophyll content is greatest in the green stages of ripeness. After the fruit has lost its green color, chlorophylls are replaced by carotenoids. The aim of this work was to determine the content of chlorophylls at different stages of maturity of pepper fruits. The chlorophyll content was investigated in dry fruit pulp. The quantitative determination of chlorophylls was carried out photometrically by the optical density of the colored extracts. We found that the highest chlorophyll content was observed in the green stage of ripeness. The concentration of chlorophylls in the Astrakhansky pepper variety was 3438 μg / g. In the yellow stage of maturity, the chlorophyll content decreased by 2-4 times. At the orange stage of maturity, residual amounts of chlorophylls were determined in the samples. In the red stage of ripeness, chlorophylls completely disappeared. As a result of the work, it can be concluded that the optimal time for picking pepper fruits is the red stage of ripeness.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectCapsicum annum L., хлорофілru
dc.subjectCapsicum annum L., хлорофиллru
dc.subjectCapsicum annum L., chlorophyllsru
dc.titleВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ ХЛОРОФІЛІВ У ПЛОДАХ CAPSICUM ANNUUM L. РІЗНОЇ СТИГЛОСТІru
dc.title.alternativeОПРЕДЕЛЕНИЕ СОДЕРЖАНИЯ ХЛОРОФИЛЛОВ В ПЛОДАХ CAPSICUM ANNUUM L. РАЗНОЙ СПЕЛОСТИru
dc.title.alternativeDETERMINATION OF CHLOROPHYLLS CONTENT IN CAPSICUM ANNUUM L. FRUITS DIFFERENCE RIPENESSru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Бойко Юрій Олександрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
17.pdf393,34 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.