DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3271
Назва: ЗАСТОСУВАННЯ ЯНТАРОТЕРАПІЇ ПРИ ЛІКУВАННІ СОБАК З ГНІЙНИМИ РАНАМИ
Автори: Гєрдєва А. О., Ільніцький М.Г.
Теми: ветеринарія, янтаротерапія, лікування собак, гнійні рани
Дата публікації: 2017
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:616-001.4:616-085:547.461.4:636.7 Гєрдєва А. О. Застосування янтаротерапії при лікуванні собак з гнійними ранами / А.О. Гєрдєва, М.Г. Ільніцький // Ветеринарне забезпечення інтенсивних технологій у тваринництві, безпека та якость харчових продуктів: тези доповідей Міжнар. наук.-практ. конф. (БНАУ, 23 листопада 2017 р.). - Біла Церква, 2017. - С.3.
Короткий огляд (реферат): Запальний процес – це реакція організму на різні види пошкоджень, яка спрямована на виявлення і нейтралізацію травмуючого фактора, ферментативне розплавлення нежиттєздатних тканин, формування захисного бар’єру і закриття, за необхідності, тканинного дефекту. В більшості випадків супроводжується рановим процесом, з наступним розвитком інфекції та ендогенної інтоксикації організму. Важливими аспектами у вивченні патогенезу ендогенної інтоксикації являються аналіз особливостей процесів перекиснемо окиснення ліпідів (ПОЛ), а також стану антиоксидантної системи (АОС) організму. З метою виявлення стану антиоксидантного захисту організму собак за дії різних методів лікування гнійних ран досліджували активність ключових антиоксидантних ферментів – супероксиддисмутази, каталази, а також загальної антиоксидантної активності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3271
Розташовується у зібраннях:Гєрдєва Альона Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zastosuvannja_jantaroterapii'.pdf115,08 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.