DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3270
Назва: ГІСТОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ТКАНИН ЗА РІЗНИХ МЕТОДІВ ЛІКУВАННЯ ГНІЙНИХ РАН У СОБАК
Автори: Гєрдєва А. О., Ільніцький М.Г.
Теми: янтарна кислота, гнійні рани, гістологічні зміни, собаки
Дата публікації: 2018
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 619:616-001.4:611.778:636.7 Гєрдєва А. О., Ільніцький М.Г. Гістологічні зміни тканин за різних методів лікування гнійних ран у собак / А.О. Гєрдєва, М.Г. Ільніцький // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва: матер. Міжнар. наук.-практ. конф. ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.67-69.
Короткий огляд (реферат): У тезі наведено гістологічні зміни тканин у собак із гнійними ранами за різних методів лікування. Для лікування гнійних ран у собак дослідної групи використовували янтарну кислоту в дозі 0,1 г/кг маси тіла тварини, у тварин контрольної групи 5 %-ний розчин глюкози в дозі 10 мл/кг маси тіла. Описано методику проведення гістологічних досліджень. За результатами гістологічного дослідження ранового процесу у собак дослідної групи на 3-тю добу лікування виявлено чіткий демаркаційний вал на межі між здоровими та ушкодженими тканинами, в той час як у тварин контрольної групи демаркаційна зона не мала чітких меж. На 7-му добу лікування у дослідній групі встановлено виражені регенеративні процеси базального шару клітин, а на 10-ту − спостерігається чітка диференціація шарів шкіри та відновлення похідних, на відміну від тварин контрольної групи, у яких ці процеси були слабо виражені. Застосування янтарної кислоти для комплексного лікування гнійних ран у собак сприяє швидшому перебігу регенеративних процесів у зоні ранового дефекту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3270
Розташовується у зібраннях:Гєрдєва Альона Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gistologichni_zminy.pdf351,28 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.