DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3269
Назва: ПРОБЛЕМИ РАЦІОНАЛЬНОГО ВИКОРИСТАННЯ, ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ВІДТВОРЕННЯ РОДЮЧОСТІ ҐРУНТІВ УКРАЇНИ
Автори: Панасюк О.П., Трикуліч О.В.
Теми: раціональне використання, збереження, відтворення родючості, ґрунти України
Дата публікації: 2021
Видавництво: Херсонський державний аграрно-економічний університет
Бібліографічний опис: Панасюк О.П. Проблеми раціонального використання, збереження та відтворення родючості ґрунтів України / О.П. Панасюк, О.В. Трикуліч // Управління та раціональне використання земельних ресурсів в новостворених територіальних громадах: проблеми та шляхи їх вирішення: матер.V Всеукр. наук.-практ. конф. (Херсон, 04-05 березня 2021р.) / Херсонський державний аграрно-економічний університет. – Херсон, 2021. – С. 334-337.
Короткий огляд (реферат): Проблема збереження родючості ґрунтів в Україні з кожним роком стає все гострішою. Основною причиною зниження родючості ґрунтів є порушення законів землеробства. Не зважаючи на те, що існують різноманітні напрями підвищення родючості ґрунтів, аналіз статистичної звітності показує – більшість землекористувачів не проводить жодних заходів, спрямованих на збереження ґрунтів. Сучасна державна політика використання земельних ресурсів в Україні не забезпечує збереження родючості ґрунтів як основи стабільного функціонування аграрного виробництва. Саме родючість ґрунтів найбільш впливає на ефективність виробництва сільськогосподарської продукції та її собівартості і має велике природоохоронне значення. Збереження й відтворення родючості ґрунту є одним із найважливіших завдань у системі землеробства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3269
Розташовується у зібраннях:Панасюк Ольга Пантеліївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Панасюк О.pdf732,41 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.