DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3251
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorRodionova K., Paliy A., Khimych M.-
dc.date.accessioned2021-10-29T07:29:48Z-
dc.date.available2021-10-29T07:29:48Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationRodionova K. Veterinary and sanitary assessment and disinfection of refrigerator chambers of meat processing enterprises / K. Rodionova, A. Paliy, M. Khimych. Slovak Journal of Food Sciences. vol. 15, 2021, p. 616-626.ru
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.5219/1628-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3251-
dc.description.abstractThe results of microbiological studies of air samples of refrigerating chambers of meat processing enterprises are presented. The quantitative composition of the air microbiota of the chambers of the refrigerating shop was studied. It has been established that the technological regimes for cooling meat in cooled chambers (t = +4 °C) and deep freezing chambers (t = -18 °C and -22 °C) have no bacteriostatic effect on the life activity of mold fungi. The developed disinfecting preparation (hydrogen peroxide (8.0 − 10%), acetic acid (10%), peracetic acid (5.0 − 7.0%), stabilizing additives, water) ensures the destruction of sanitary-indicative microorganisms in cold rooms meat processing plants when applied at a concentration of 0.05% − 60 minutes, 0.1% − 30 minutes, 0.15% − 10 minutes and does not have a toxic effect on meat raw materials that are stored in chambers of the refrigeration shop after disinfection.ru
dc.language.isoenru
dc.publisherSlovak Journal of Food Sciencesru
dc.subjectrefrigerating chambers; microorganisms; disinfectant; concentration; exposureru
dc.titleVETERINARY AND SANITARY ASSESSMENT AND DISINFECTION OF REFRIGERATOR CHAMBERS OF MEAT PROCESSING ENTERPRISESru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Родіонова Катерина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1628.pdf447,35 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.