DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3238
Назва: ПІДВИЩЕННЯ ПРИРОДНОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ ТА ІМУНОЛОГІЧНОЇ РЕАКТИВНОСТІ ЦУЦЕНЯТ ШЛЯХОМ ДОДАВАННЯ ДО ОСНОВНОГО РАЦІОНУ КОРМОВОЇ ДОБАВКИ ГУМІНОВОЇ ПРИРОДИ
Автори: Брошков М.М., Галузіна Л.І., Степченко Л.М., Трокоз В.О., Семенова А.А.
Теми: собаки, біологічно активна кормова добавка гумінової природи “Гумілід”, сенсибілізація, природна резистентність, імунологічна реактивність
Дата публікації: 2017
Видавництво: Дніпропетровьский ДАЕУ
Бібліографічний опис: УДК 636:636.5.087.7 Підвищення природної резистентності та імунологічної реактивності цуценят шляхом додавання до основного раціону кормової добавки гумінової природи / М.М. Брошков, Л.І. Галузіна, Л.М. Степченко, В.О. Трокоз, А.А. Семенова // Вісник / Дніпропетровьский ДАЕУ. - Дніпропетровськ, 2017. - №3(45). - С. 115-120.
Короткий огляд (реферат): Наведено результати дослідження динамічних змін гематологічних показників та встановлення сенсибілізації з боку організму домашніх тварин за дії кормової добавки гумінової природи “Гумілід”. Відомо, що кормові добавки гумінової природи метаболізуються та мають поліфункціональну дію на організм тварин, оскільки володіють високими адаптогенними властивостями, підтримують імунний статус та беруть активну участь у регуляції метаболізму. Визначено, що біологічно активна кормова добавка Гумілід не викликає сенсибілізації організму до складових діючих речовин, а навпаки, має десенсибілізуючий ефект, про що свідчить зменшення кількості еозинофілів у крові дослідних тварин. Основні кількісні зміни популяції клітин крові, за дії Гуміліду, пов’язані з клітинною ланкою вродженого імунітету організму, що підтверджує збільшення загальної кількості гранулоцитів та моноцитів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3238
Розташовується у зібраннях:Брошков Михайло Михайлович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vddau_2017_3_25.pdf665 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.