DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3129
Назва: СУЧАСНІ ЕКОНОМІЧНІ ПРОБЛЕМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ СВІТОВОГО ГОСПОДАРСТВА
Автори: Кобилянська А. В.
Теми: сучасні економічні проблеми, світове господарство, глобалізація економіки, економічне життя
Дата публікації: 2014
Видавництво: Міжнародний гуманітарний університет
Бібліографічний опис: Кобилянська А. В. Сучасні економічні проблеми функціонування світового господарства / А.В. Кобилянська // Сучасні проблеми соціо-гуманітарних та фундаментальних наук: матер. наук. конф. професорсько-викладацького складу. -Одеса, 2014. - С.115-118.
Короткий огляд (реферат): На даному етапі розвитку світового господарства процеси економічної глобалізації є чи не панівною формою економічного життя. Цей процес є комплексним, складним та таким, що ставить відповідні вимоги до економік країн незалежно від рівня їх інтеграції в світову економіку. В сучасній літературі існують різні точки зору щодо зворотності процесів глобалізації, яка (зворотність) суто з економічної точки зору є небажаною, адже від економічної глобалізації мали б вигравати всі економіки світу, передусім внаслідок спеціалізації на виробництві відносно дешевших, з точки зору витрат, товарів та послуг, оптимізації виробничого процесу та інших функцій підприємницької діяльності. Проте, як і передбачалось противниками глобалізації загалом та економічної її сфери зокрема, зростаюча взаємозалежність економік та економічних процесів в цьому випадку призводить до появи системних криз. Тому окремі автори доводять, що глобалізація не є сталим процесом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3129
Розташовується у зібраннях:Кобилянська Алла Валеріївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
11.pdf126,45 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.