DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3073
Назва: Оцінка робочих якостей коней орловської рисистої породи різного походження та технологія їх тренінгу в умовах філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Шульгіна А. Г.
Теми: оцінка робочих якостей коней, орловська рисиста порода, технологія тренінгу, "Одеський іподром", "Конярство України"
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Шульгіна А. Г. Оцінка робочих якостей коней орловської рисистої породи різного походження та технологія їх тренінгу в умовах філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / А. Г. Шульгіна // Керівник: к. с.-г. наук, доцент С.Ю. Косенко / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 71 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи - шляхом вивчення генеалогічної структури орловської рисистої породи проаналізувати ефективність основних методів селекції у господарствах, оцінити основних представників вітчизняних ліній за якістю потомства, а також ознайомитись з методами тренінгу коней орловської рисистої породи та прослідкувати динаміку їх жвавості в період випробувань на Одеському іподромі. В результаті проведених досліджень встановлено, що кращими показниками жвавості на дистанцію 1600 м характеризуються представники Дібрівського та Лозівського, а на 2400 та 3200 м - Дібрівського і Запорізького кінних заводів; кращий відтворний склад відносно комбінування селекційних ознак базується у Дібрівському та Лозівському кінних заводах. Найкращою роботоздатністю відрізняється молодняк, отриманий від кросів ліній Барчук × Пілот, Барчук × Болтик, Ісполнітєльний × Болтик. У дво- та трирічному віці кращі показники жвавості належать молодняку лінії Барчука, чотирирічному - лінії Ісполнітєльного, старшого віку - лінії Піона. За результатами випробувань коней на Одеському іподромі лінія Барчука є найбільш прогресивною за кількістю перемог як у традиційних, так і рядових призах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3073
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ШУЛЬГИНА.pdf1,84 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.