DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3072
Назва: Вплив заводських методів селекції на робочі якості коней чистокровної верхової породи, які випробувались в умовах філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Чебан В. С.
Теми: заводські методи селекції, робочі якості коней, чистокровна верхова порода, "Одеський іподром", "Конярство України"
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Чебан В. С. Вплив заводських методів селекції на робочі якості коней чистокровної верхової породи, які випробувались в умовах філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / В. С. Чебан // Керівник: к. с.-г. наук, доцент С.Ю. Косенко / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 71 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи - вивчення методів розведення, генеалогічної структури чистокровної верхової породи, аналіз використання представників різних ліній та маточних родин, що випробуються на Одеському іподромі та оцінці їх за якістю потомства для визначення ефективності цих прийомів у вітчизняної селекції породи. В результаті проведених досліджень з’ясовано, що лідерами у структурі генеалогічних ліній сучасної популяції чистокровної верхової породи України є лінії Норсерн Дансера (41,9 %) та Нейтів Дансера (25,8 %), найбільш ефективними кросами ліній - Феларис × Плассі, Норсерн Дансер × Неарко, Нейтів Дансер × Тедді, Норсерн Дансер × Рібо, Назрула × Мен О’Уор. За результатами скакової роботоздатності визначено високовірогідну перевагу (p>0,99) потомства, одержаного від батьківських пар імпортної селекції та від жеребців, імпортованих з дальнього зарубіжжя та кобил вітчизняної селекції (p>0,90). Економічна ефективність від випробувань чистокровних верхових коней на Одеському іподромі у 2019 році є збитковою. Витрати на утримання однієї голови за сезон становлять 5593,5 грн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3072
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЧЕБАН_В.С..pdf2,62 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.