DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3071
Назва: Ефективність використання жеребців-плідників французької рисистої породи на рисистих кобилах української селекції та оцінка роботоздатності отриманого молодняку в умовах філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Чебан А. І.
Теми: використання жеребців-плідників, французька рисиста порода, рисисті кобили української селекції, оцінка роботоздатності молодняку, "Одеський іподром", "Конярство України"
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Чебан А. І. Ефективність використання жеребців-плідників французької рисистої породи на рисистих кобилах української селекції та оцінка роботоздатності отриманого молодняку в умовах філії "Одеський іподром" ДП "Конярство України": кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / А. І. Чебан // Керівник: к. с.-г. наук, доцент С.Ю.Косенко / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 74 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи: проаналізувати сучасний стан племінної бази кінних господарств України, систематизувати за жвавістю франко-російське помісне поголів’я рисаків, провести порівняльну характеристику роботоздатності російських і помісних коней рисистих порід та розрахувати економічну ефективність використання французьких плідників на поголів’ї кобил російської рисистої породи вітчизняної селекції в умовах Одеського іподрому. За результатами досліджень встановлено, що у дворічному віці потомки вітчизняних плідників переважають помісний молодняк у середньому на 6,2 сек, а у трирічному потомство французьких плідників переважають за жвавістю рисаків вітчизняних ліній на 2 сек та чотирирічному на 4,5 сек. Також поголів’я помісних рисаків переважає поголів’я рисаків вітчизняної селекції за кількістю перемог у загальних призах на 3,1%, однак поступається кількістю перемог у традиційних призах на 7,8%. Економічна ефективність випробування коней на іподромі є збитковою у зв'язку з відсутністю державного фінансування та роботи тоталізатору.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3071
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чебан_А.И..pdf1,78 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.