DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3066
Назва: Удосконалення технології виробництва яловичини в умовах СТОВ «Мрія» Окнянського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Скоробагач Р. Р.
Теми: технології виробництва яловичини, стадо великої рогатої худоби, технологія відгодівлі молодняку
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Скоробагач Р. Р. Удосконалення технології виробництва яловичини в умовах СТОВ «Мрія» Окнянського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / Р. Р. Скоробагач // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 80 с.
Короткий огляд (реферат): Метою дипломної роботи було удосконалення технології вирощування та відгодівлі молодняку великої рогатої худоби в умовах СТОВ «Мрія» Окнянського району Одеської області. Для досягнення мети були поставлені такі завдання: вивчити породний, класний і віковий склад стада великої рогатої худоби; проаналізувати технологію годівлі та утримання відгодівельного молодняку у господарстві; розробити (удосконалити) технологію відгодівлі молодняку у господарстві; на основі отриманих результатів зробити висновки та пропозиції виробництву. Запровадження нової технології, що ґрунтується на випоюванні 240 л цільного молока, згодовуванні 80 кг предстартерного комбікорму до 90-денного вік та в подальшому використанні лише 3 інгредієнтів раціону (соломи, комбікорму, сухого жому) для інтенсивної відгодівлі кардинально змінило ситуацію в плані показників продуктивності тварин: молодняк досягає живої маси 500 кг за 346 днів за прижиттєвих середньодобових приростів 1450 г. Витрати на корми на вирощування та відгодівлю 1 голови склали 18592,87 грн., а повна собівартість виробництва 24170,73 грн., що за умови реалізації продукції по 50,00 грн./ кг дозволяє виручка від реалізація 1 голови становить 25000,00 грн. Нажаль, варто констатувати факт, що чистий прибуток є невисоким та склав 829,27 грн., а рівень рентабельності лише 3,34%. В цілому варто зауважити, що за попередніми даними виробництво яловичини було збитковим, тому одержання хоча б якогось прибутку та позитивного рівня рентабельності є відмінним показником для господарства на даному етапі його розвитку.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3066
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скоробогач_Р.Р._2020..pdf1,41 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.