DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3063
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМойсеєнко О. В.-
dc.date.accessioned2021-06-23T11:05:28Z-
dc.date.available2021-06-23T11:05:28Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationМойсеєнко О. В. Удосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах ФГ «Віхарєва А. П.» Канівського району Черкаської області : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / О. В. Мойсеєнко // Керівник: канд. с.-г. н., доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 87 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/3063-
dc.description.abstractМета роботи – вивчення технології виробництва і первинної переробки молока та порівняння показників його якості при застосуванні комплексу санітарно-гігієнічних заходів в умовах ФГ «Віхарєва А. П.» Канівського району Черкаської області. У результаті проведених досліджень встановлено, що умови одержання доброякісного молока на фермі господарства не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Застосування низки гігієнічних заходів дозволяє покращити якість молока за показниками механічної забрудненості: кількість молока І групи чистоти у контрольній групі становить 40,00 %, проти 96,67 % у дослідній. Кислотність молока ІІ дослідної групи була нижчою (16–17 °Т – 93,33 % ; 18–19 °Т – 6,67 %), порівняно з І контрольною групою (16–17 °Т – 43,33 %; 18–19 °Т – 53,33 %; 20 °Т і більше – 3,33 %). Молоко контрольної групи мало гірші показники бактеріальної забрудненості порівняно з дослідною групою: кількість проб, що мали загальне бактеріальне обсіменіння ≤ 300 тис. КУО/см3 у І групі сягало 16,67 % проти 90,00 % у ІІ групі. Проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів значно поліпшує якість молока: з усього надоєного за період досліджень молока ІІ дослідної групи 90,00 % було вищого ґатунку, 6,67 % – І ґатунку і лише 3,33 % – ІІ ґатунку; у контрольній групі значення були відповідно 16,67 %, 23,33 %, 56,67 % і 3,33 % молока було неґатунковим. Завдяки проведенню сукупності санітарно-гігієнічних заходів можна отримати близько 17,46 % додаткових коштів за рахунок підвищення якості молока.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectкомплекс санітарно-гігієнічних заходів, кислотність, механічне забруднення, бактеріальне обсіменіння, ґатунок молокаru
dc.titleУдосконалення технології виробництва і первинної переробки молока в умовах ФГ «Віхарєва А. П.» Канівського району Черкаської області : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»ru
dc.typePreprintru
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мойсеeнко 2019.pdf1,3 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.