DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3060
Назва: Удосконалення технології виробництва свинини в умовах ТОВ «Батьківщина» Ширяєвського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Паршина І. В.
Теми: відгодівельний молодняк, велика біла порода, ландрас, п'єтрен, термінальний кнур Макстер 304, Neckar, середньодобовий приріст, комплексний індекс відгодівельних і м'ясних якостей, витрати кормів
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Паршина І. В. Удосконалення технології виробництва свинини в умовах ТОВ «Батьківщина» Ширяєвського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / І. В. Паршина // Керівник: канд. с.-г. н., доц. Н. О. Кірович / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 84 с.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи – вивчення та удосконалення технології виробництва свинини в умовах ТОВ «Батьківщина» Ширяєвського району Одеської області. Встановлено, що технологія годівлі свиней у господарстві проводиться на належному рівні, а умови їх утримання відповідають більшості основних зоогігієнічних нормативів. Найвищі середньодобові прирости на відгодівлі спостерігались у III і IV групах, відповідно 749,92 та 733,16 г, де використовувались помісні свиноматки поєднання ВБ × Л із термінальними кнурами Макстер 304 і Neckar, що обумовило скорочення тривалості відгодівлі відповідно на 4,57 % та 3,49 % і зменшення витрат кормів – на 7,28 % і 6,07 % порівняно із витратами кормів у І контрольній. Найтонший шпик відмічено у відгодівельного молодняка, отриманого у трипородному поєднанні (велика біла × ландрас) × п'єтрен – різниця між І контрольною і ІІ дослідною групами була достовірна і склала 3,84 мм (Р ≤ 0,01). За комплексним індексом відгодівельних і м'ясних якостей найкращим був гібридний молодняк, отриманий при поєднанні гібридних свиноматок (ВБ × Л) із термінальними кнурами Макстер 304 та Neckar: він достовірно перевищував гібридів великої білої з ландрасом на 15,15 % (Р ≤ 0,001) та 13,51 % (Р ≤ 0,001). При відгодівлі гібридного молодняку III та VI дослідних груп можна підвищити рівень рентабельності виробництва свинини відповідно до +14,69 та +13,21 % проти +4,81 % у контрольній групі.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3060
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Паршина_2020.pdf1,36 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.