DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3057
Назва: Удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху поросних свиноматок ТОВ «Агрофірма «Дністровська» Арцизького району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Костров В. Г.
Теми: технології виробництва продукції, цех поросних свиноматок, продукція свинарства
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Костров В. Г. Удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху поросних свиноматок ТОВ «Агрофірма «Дністровська» Арцизького району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / В. Г. Костров // Керівник: доктор с.-г. наук, професор Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 86 с.
Короткий огляд (реферат): Мета досліджень полягала в удосконаленні технології виробництва продукції в умовах цеху поросних свиноматок конкретного господарства з інтенсивною технологію виробництва продукції. Відповідно до поставленої мети завданнями даної роботи було вивчення: технології виробництва продукції свинарства; питання удосконалення технології виробництва продукції в умовах цеху поросних свиноматок; технології переробки свинини; економічної ефективності проведених досліджень. Об'єкт досліджень: свиноматки різного фізіологічного стану. Предмет досліджень: продуктивність свиноматок сектору репродукції. Основні результати досліджень. Ефективним методом, що спрямований на удосконалення технології виробництва в умовах цеху опоросу ТОВ «Агрофірми «Дністровська» є годівля глибокопоросних свиноматок комбікормом для підсисних свиноматок за 2 тижні до опоросу з більш підвищеним вмістом сирого протеїну (незамінних амінокислот) та комплексу органічних кислот. Проведеним науково-господарським дослідом встановлено, що завдяки застосуванню запропонованого технологічного прийому не спостерігається збільшення багатоплідності свиноматок, проте суттєво покращується великоплідність на 10,7%, молочність на 12,9%, а при відлученні у 28-денному віці збільшуються маса 1 голови на 9,9% та маса гнізда на 11,8%. За рахунок наявного комплексу органічних кислот скорочується в 5,7 рази рівень прояву випадків діареї у підсисних поросят з 34 до 6%, що у свою чергу безпосередньо сприяє збільшенню рівня збереженості поросят на 2,8% або на 0,17 голів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3057
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Костров_В._2019.pdf2,83 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.