DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3024
Title: Розробка технологіі виробництва свинини потужністю господарства 20 т свинини на рік в умовах ПП «Геко» Татарбунарського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Authors: Губа М. Г.
Keywords: розробка технології, виробництво свинини, власне приватне господарство, бізнес-ідея
Issue Date: 2020
Publisher: Одеський державний аграрний університет
Citation: Губа М. Г. Розробка технологіі виробництва свинини потужністю господарства 20 т свинини на рік в умовах ПП «Геко» Татарбунарського району Одеської області: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спецiальнiсть 204 - «Технологiя виробництва та переробки продукцiї тваринництва» / М. Г. Губа // Керівник: д. с.-г. наук, проф. Р. Л. Сусол / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 77 с.
Abstract: Метою дипломної роботи є розробка технології виробництва свинини в умовах власного приватного господарства як бізнес-ідеї. Для досягнення поставленої мети вирішували наступні задачі: вивчити особливості технологічних процесів з питань розведення, годівлі, утримання свиней в умовах фермерського господарства; прорахувати бізнес-план технології виробництва свинини потужністю господарства 20 т свинини на рік; визначити особливості технології первинної переробки свинини як джерела доданої вартості; визначити економічну ефективність проведених розрахунків. У проектному господарстві потужністю 20 т свинини за рік передбачено застосування інтенсивної технології виробництва свинини, що базується на використанні провідних генотипів зарубіжного походження на фоні використання концентратного типу годівлі свиней та оптимізація умов утримання різних статево-вікових груп за 3-ох фазової технології утримання свинопоголів’я з дотриманням принципу «все порожньо – все зайнято». Згідно наших підрахунків для свиней різних фізіологічних та статево-вікових груп загальна потреба у корисній площі складає 110 м2. Загальна потреба у інвестиціях становить 3500000,00 грн. Повна собівартість виробництва 1 кг приросту живої маси, що розрахована збільшенням витрати на корми 30% становить 969839,00 грн. Валова планова продукція для реалізації у 2021 р. складе 1108000,00 грн, що дає змогу одержати чистий прибуток 138161,00 грн. Показник рівня рентабельності за врахованих інших умов складе 14,2%.
URI: http://hdl.handle.net/123456789/3024
Appears in Collections:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ГУБА_М.Г.2020.pdf1,81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.