DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/3001
Назва: Нормативно-правове та організаційне забезпечення раціонального використання земельних ресурсів новостворених територіальних громад: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Заровна Д. В.
Теми: земельні ресурси, децентралізація влади, новостворені об’єднані територіальні громади, раціональне використання, нормативно-правове та організаційне забезпечення
Дата публікації: 2019
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Заровна Д. В. Нормативно-правове та організаційне забезпечення раціонального використання земельних ресурсів новостворених територіальних громад: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спеціальність 193 «Геодезія та землеустрій» / Д. В. Заровна // Керівник: к. екон. н., доц. Мовчан Т.В. / ОДАУ. – Одеса, 2019. – 66 с.
Короткий огляд (реферат): Земля завжди була ключовим ресурсом в Україні. До землі в державі існує власне ставлення та вироблені унікальні засади державного управління нею. Основною метою державного управління земельними ресурсами в провідних розвинутих країнах є дбайливе ставлення до землі та збереження її в належному стані для майбутніх поколінь. Для України земля як об'єкт державного регулювання залишається не достатньо визначеною у правовому змісті та відповідно не вироблено засад з ефективного управління в сфері земельних відносин. Особливо актуально ці питання постали в контексті розвитку місцевого самоврядування в нашій країні і, починаючи з 2014 року, набули нового імпульсу в рамках децентралізації та посилення реальної здатності територіальних громад розпоряджатися власним майном та ресурсами, основними з яких є саме земельні. Ця проблема постає в умовах ринкової економіки, коли законодавчо закріплюються різні форми власності на землю і господарювання на ній. Мета і задачі дослідження: аналіз нормативно-правових та організаційних проблем раціонального використання земель в умовах децентралізації та розроблення пропозицій щодо їх вирішення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/3001
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
193___Zarovnaya_D.pdf1,39 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.