DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2969
Назва: Агробіологічна і технологічна характеристика клонів сорту винограду Шардоне в умовах Півдня України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»
Автори: Коваленко О. Є.
Теми: агробіологічна, технологічна характеристика, клони, сорт винограду, Шардоне, Південь України
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Коваленко О. Є. Агробіологічна і технологічна характеристика клонів сорту винограду Шардоне в умовах Півдня України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / О. Є. Коваленко // Керівник: доктор с.-х. наук, проф. Хреновськов Е.І. / ОДАУ. – Одеса, 2020. – 61 с.
Короткий огляд (реферат): Виноградарство є самостійною галуззю рослинництва, а в зв’язку з тісним контактом з переробною промисловістю воно стає галуззю народного господарства, яка займається виробництвом та переробкою ягід винограду, як продукту харчування, що відрізняється високою харчовою, дієтичною та лікувальною властивостями. Мільйони людей споживають виноград у свіжому та переробленому вигляді. По цілющім та лікувальним властивостям виноградна рослина універсальна. Сортополіпшення винограду досягається шляхом застосування клонової селекції, яка стала в наш час визначним у всьому світі науковим методом, технологічно необхідною ланкою інтенсифікації виноградарства. Клонова селекція вважається ефективним засобом протидії зниженню продуктивності, якому підлягають всі сорти винограду, що тривало культивуються на виробництві, крім того відомо, що більшість цінних технічних сортів володіють відносно низькою, або середньою врожайністю. Принципіальним питанням клонової селекції, яке вимагає рішення, є розробка методів, що допоможуть відділити генетичну мінливість на фоні не генетичної.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2969
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kovalenko_svbh.pdf851,14 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.