DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2965
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБобровська А. А.-
dc.date.accessioned2021-04-29T11:15:38Z-
dc.date.available2021-04-29T11:15:38Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationБобровська А. А. Вплив біостимулятора – суспензії хлорели на показники продуктивності суниці садової в умовах Півдня України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр». Спец. 203 «Садівництво та виноградарство» / А. А.Бобровська.// Керівник: к. с-г. н., доц. Іщенко І.О./ ОДАУ. – Одеса, 2021. – 92 с.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2965-
dc.description.abstractЕфективність виробництва суниці садової, а також сортимент і технології її вирощування визначаються цілою низкою чинників: ґрунтово- кліматичних, технологічних, організаційних, ринкових, макроекономічних тієї чи іншої країни або регіону, де вона росте. Рентабельність вирощування суниці залежить, перш за все, від врожаю плодів, який, в свою чергу, в значній мірі залежить від сорту. Саме сорт або технологія може виступати зараз як найважливіший засіб збільшення виробництва плодів суниці, вибір сорту - важливий фактор, що визначає успішність її вирощування. Сорт має відповідати кліматичних і ґрунтових умов місця вирощування, ягоди повинні задовольняти споживачів і торгівлю за якісними властивостями, а рівень врожайності відповідати планам сільськогосподарських підприємств. Актуальним залишається для вирощування при інтенсивних технологіях створення сортів суниці садової різних термінів дозрівання, що поєднують в своєму генотипі високу врожайність, стійкість до абіотичних і біотичних факторів середовища, високим товарним, смаковим і технологічним якостям ягід. Вирішення цих селекційних завдань, на думку Е.А. Єгорова можливо при вдосконаленні якісних характеристик сортів, адекватно мінливих кліматичних чинників з метою підвищення їх адаптивності, задоволення споживчих переваг - все це обумовлює сортозміну. Формування оптимального, сортового, вікового складу насаджень і їх розмірності є складним завданням, так як воно має враховувати всю внутрішню специфіку підприємства і зовнішні впливають фактори (макроекономічні, ринкові). Сортову структуру насаджень суниці необхідно регулярно оновлювати відповідно до зростаючими вимогами, що пред'являються виробниками і споживачами товарної продукції, як наслідок виникає необхідність вдосконалення сортименту садової суниці для інтенсивних технологій вирощування в Україні. Нові вимоги до продуктивності і якості ягід суниці садової при інтенсивних технологіях істотно змінили відносну актуальність певних критеріїв і параметрів. На сьогоднішній день, щоб конкурувати з новими інтродукованих сортами суниці садової, сорти вітчизняної селекції повинні бути не нижчими за європейські параметрів: діаметр ягід - 25-35 мм, яскраво-червоне забарвлення ягід, здатність до тривалому зберіганню , допустима врожайність з куща більше 600 г, середня маса ягоди - 20-25 г , щільність ягід більше 380 г. але, багато інтродуковані сорти не відповідають вимогам, що пред'являються до сорту суниці садової, тому потрібно своєчасна оцінка сортів за господарсько-цінними ознаками для подальшого їх обробітку, що на сьогоднішній день актуально.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectбіостимулятор, суспензія хлорели, показники продуктивності, суниця садова, Південь Україниru
dc.titleВплив біостимулятора – суспензії хлорели на показники продуктивності суниці садової в умовах Півдня України: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «Магістр»ru
dc.typePreprintru
Розташовується у зібраннях:Роботи на здобуття освітнього ступеня «Магістр»

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bobrovska_svbn.pdf1,43 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.