DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2956
Назва: BREEDING OF BLACK SEA MUSSELS AND OYSTERS AS A BUSINESS
Інші назви: РОЗВЕДЕННЯ ЧОРНОМОРСЬКИХ МІДІЙ ТА УСТРИЦЬ ЯК БІЗНЕС
Автори: Livinskyi A., Zamlynskyi V.
Лівінський А., Замлінський В.
Теми: aquaculture, mariculture, seafood, oyster and mussel farm, marine ecosystem-based management, food demand, production growth, structural transformation, environmental benefit, sustainable seafood strategy, sustainability, organic products
аквакультура, марикультура, морепродукти, устрічно-мідійна ферма, попит на продукти харчування, зростання виробництва, структурні перетворення, екологічна вигода, стійка стратегія виробництва морепродуктів, екологічність, органічна продукція
Дата публікації: 2021
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: UDС 338.242 Livinskyi A., Zamlynskyi V. Breeding of black sea mussels and oysters as a business. Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2021, Issue 98. Р. 99-102.
Короткий огляд (реферат): The work substantiates the need for sustainable development of industrial maricultur in the context of the global shortage of safe food. The current state of the aquaculture and seafood market was investigated and proposals for the development of the industry were formulated. As a result of the analysis of approaches to the cultivation and breeding of such main objects of industrial mariculture as the Black Sea mussels and oysters, the need for a structural transformation of the industry in accordance with the global concept of sustainable development of the agri-food complex and food security was clarified. The relevance of the creation of oyster-mussel farms in the Black Sea as a component of the aquaculture industry and business for breeding bivalve molluscs has been proven. The analysis of the production of seafood, in particular mussels and oysters, both in the world and in the countries of the European Union.
В роботі аргументована необхідність сталого розвитку промислової маріокультури в контексті глобального дефіциту безпечних продуктів харчування. Досліджено сучасний стан ринку аквакультури та морепродуктів і сформульовані пропозиції щодо розвитку галузі. В результаті аналізу підходів до вирощування та розведення таких основних об'єктів промислової марикультури як чорноморські мідії та устриці, з'ясована необхідність структурної перебудови галузі відповідно до світової концепцією сталого розвитку агропромислового комплексу та продовольчою безпекою. Доведено актуальність створення в акваторії Чорного моря устрічно- мідійних ферм як складової галузі аквакультури і ведення бізнесу по розведенню двостулкових молюсків. Проведено аналіз виробництва морепродуктів, зокрема мідій та устриць, як в світі так і в країнах Євросоюзу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2956
Розташовується у зібраннях:Лівінський Анатолій Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18.pdf780,24 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.