DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2943
Назва: ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНІ ПРОБЛЕМИ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАНЬ ОДЕЩИНИ
Автори: Мовчан Т.В.
Теми: еколого-економічні проблеми, землекористування, Одещина
Дата публікації: 2010
Видавництво: Херсонський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 631.95 (477.74) Мовчан Т. В. Еколого-економічні проблеми землекористувань Одещини / Т. В. Мовчан // Таврійський науковий вісник: зб.наук.праць / Херсонський державний аграрний університет. –Херсон, 2010. - Вип.73. - С.201 - 205.
Короткий огляд (реферат): Постановка проблеми. Дослідження еколого-економічного стану землекористувань Одещини досить актуальне завдання, яке постає перед науковцями, адже попередження і усунення негативних екологічних явищ, що мають місце в системі управління в галузі використання та охорони земельних ресурсів, вимагає створення та впровадження нових підходів щодо ефективного та раціонального землекористування. Дослідження екологічного стану землекористувань Одеського регіону знаходиться поки що не на належному рівні. Форми господарювання (акціонерні товариства, товариства з обмеженою відповідальністю, сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, особисті селянські господарства тощо) вимагають розробки чіткої стратегії природокористування, вдосконалення механізму регулювання у системі управління в галузі використання та охорони земельних ресурсів для впровадження заходів ефективного та раціонального використання виробничого потенціалу. Особисті селянські господарства вже починають приділяти увагу екологічному фактору, але деякі чинники (збільшення техногенного навантаження, розширення площ землекористувань, розповсюдження ерозійних процесів, недосконалість структури посівних площ тощо) призводять до загострення екологічних проблем. Отже, процес збереження, відтворення та охорони земельно-ресурсного потенціалу залишається недостатньо вивченим і визначає актуальність його дослідження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2943
Розташовується у зібраннях:Мовчан Тетяна Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мовчан_Т._В._Еколого-екон_пробл_землекор_Херсон_2010.pdf714,48 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.