DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2936
Назва: ЗАБРУДНЕННЯ ГРУНТІВ ВАЖКИМИ МЕТАЛАМИ, РАДІОНУКЛІДАМИ І ЗАЛИШКАМИ ПЕСТИЦИДІВ
Автори: Мовчан Т. В. та ін.
Теми: забруднення ґрунтів, важкі метали, радіонукліди, пестициди
Дата публікації: 2019
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 631.4:504.5:661.16 Мовчан Т. В. та ін. Забруднення ґрунтів важкими металами, радіонуклідами і залишками пестицидів / Т. В. Мовчан та ін. // Розвиток аграрної галузі та впровадження наукових досліджень у виробництво: зб. мат-лів Міжнар. наук.-практ. конф. (16-18 жовтня 2019 р., м. Миколаїв) / МНАУ. - Миколаїв, 2019. - С. 121.
Короткий огляд (реферат): На сьогоднішній день, особливої актуальності набула проблема забруднення ґрунтів важкими металами, радіонуклідами і залишками пестицидів, що негативно впливає на природні екосистеми та здоров'я людей. Тому питання техногенного забруднених ґрунтів та їх подальшого використання потребує негайного вирішення. Адже самовідновлення ґрунту – це досить повільний процес, на який людині вплинути майже неможливо. Відповідно до Земельного кодексу України (стаття 169) техногенно забруднені землі – це землі, забруднені внаслідок господарської діяльності людини, що призвела до деградації земель та її негативного впливу на довкілля і здоров’я людей. Землі сільськогосподарського призначення, на яких не забезпечується одержання продукції, що відповідає встановленим вимогам, нормам, правилам, нормативам, підлягають вилученню із сільськогосподарського обігу та консервації. Основними видами техногенних забруднень сільськогосподарських угідь є забруднення пестицидами, важкими металами та нафтопродуктами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2936
Розташовується у зібраннях:Мовчан Тетяна Вікторівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Зб_МIЖ_2019_жовтен__МНАУ_Мовч_Черн_Дiмiтр.pdf863,11 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.