DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2923
Назва: Спосіб визначення гідроксиметилфурфуролу у меді: патент на корисну модель
Автори: Салата В. З., Хімич М.С., Ковбасенко В. М., Тарасенко Л. О., Савченко В. І., Розум Є. Ю.
Теми: визначення, гідроксиметилфурфурол, мед
Дата публікації: 2018
Видавництво: ДЕРЖАВНА СЛУЖБА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ УКРАЇНИ
Бібліографічний опис: Спосіб визначення гідроксиметилфурфуролу у меді: патент на корисну модель /Салата В. З. Хімич М.С., , Ковбасенко В. М., Тарасенко Л. О., Савченко В. І., Розум Є. Ю. u 2017 05486. 0.01.2018.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення гідроксиметилфурфуролу у меді включає підготовку тест-культури інфузорій Colpoda steinii, відбір проб досліджуваного продукту, підготовку проби та внесення в тест- культуру інфузорій, термостатування одержаної суміші при температурі +26…+28 °C і визначення вмісту токсичної речовини у продукті, спостерігаючи за життєдіяльністю інфузорій під час термостатування. Відібрану пробу меду розбавляють дистильованою гарячою водою (+70…+80 °C) у співвідношенні 1:2, охолоджують отриманий розчин до кімнатної температури, фільтрують, вносять 1 см3 фільтрату у флакони із культурою інфузорій Colpoda steinii і поміщають у термостат. Виймають через 10 хв. і під мікроскопом оцінюють кількість живих та загиблих інфузорій. Якщо зниження активності та загибель інфузорій становить 60 % і більше, то вважають, що вміст гідроксиметилфурфуролу перевищує 25 мг/кг меду; якщо зниження активності та загибель інфузорій становить менше 60 %, то вважають, що вміст гідроксиметилфурфуролу не перевищує 25 мг/кг меду.
Опис: Корисна модель належить до ветеринарної медицини, зокрема до ветеринарно-санітарної експертизи, а саме до способів визначення гідроксиметилфурфуролу у меді, і може бути застосована у державних лабораторіях ветеринарної медицини для визначення якості та безпечності меду, що надходить на реалізацію.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2923
Розташовується у зібраннях:Хімич Марія Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
14hkz6on-pub-description.pdf160,08 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.