DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2872
Назва: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ до лабораторно-практичних занять з дисципліни «ВЕТЕРИНАРНА ІМУНОЛОГІЯ»
Автори: Брошков М. М., Левченко А. Г., Зеленіна О. М.
Дата публікації: 2020
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни «Ветеринарна імунологія» для здобувачів магістерського рівня вищої освіти зі спеціальності 211 «Ветеринарна медицина»/ 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза»/ Брошков М. М., Левченко А. Г., Зеленіна О. М. - Одеса: ОДАУ, 2020 р. – 75 с.
Короткий огляд (реферат): Навчальна дисципліна "Ветеринарна імунологія" посідає одне із провідних місць у циклі фундаментальних дисциплін підготовки студентів за спеціальністю 211 "Ветеринарна медицина" та 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза". "Ветеринарна імунологія" розглядає питання, пов’язані із виникненням, розвитком та функціонуванням в організмі тварин системи забезпечення сталого антигенного складу власного організму шляхом імунного нагляду та включення в дію імунних реакцій для захисту від антигенів, які можуть виникнути в самому організмі або проникнути ззовні у вигляді клітинних утворень (бактерії, трансплантанти) та продуктів їх життєдіяльності, неклітинних високомолекулярних сполук білкового характеру. Без знання основних закономірностей розвитку та становлення органів імунокомпетентної системи, розуміння механізмів імунної відповіді на певний антиген неможливо оцінити імунний статус тварини та спрогнозувати подальший розвиток і характер імунної реакції організму. Представлені методичні вказівки розраховано на студентів факультетів ветеринарної медицини вищих навчальних закладів ІІІ–ІV рівнів акредитації.
Опис: Методичні вказівки до практичних занять відповідають програмі курсу «Ветеринарна імунологія» і мають на меті вивчення практичних методів імунології та імунодіагностики. Ознайомитись можна у читальному залі бібліотеки ОДАУ або на кафедрі фізіології, біохімії та мікробіології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2872
Розташовується у зібраннях:Брошков Михайло Михайлович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5 МетРекВетІмун.pdf1,18 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.