DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2812
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДударев І., Уминський С., Яковенко А., Макарчук В., Житков С.-
dc.contributor.authorДударев И., Уминский С., Яковенко А., Макарчук В., Житков С.-
dc.contributor.authorDudarev I., Uminsky S., Yakovenko A., Makarchuk V., Zhitkov S.-
dc.date.accessioned2021-03-26T14:53:39Z-
dc.date.available2021-03-26T14:53:39Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationУДК 636.087.7 Аналіз зміни вмісту вітамінів в комбікормах під час зберігання / І. Дударев, С. Уминський, А. Яковенко, В. Макарчук, С. Житков// Аgrarian Bulletin of tte Black Sea Littoral. 2020, Issue 97. Р. 129-134.ru
dc.identifier.otherDOI: 10.37000/abbsl.2020.97.15-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2812-
dc.description.abstractСучасними дослідженнями підтверджено, що найвища продуктивність сільськогосподарських тварин, визначена на генетичному рівні, має місце,тоді коли організована фізично обгрунтована і збалансована відгодівля тварин та птиці. В активному тваринництві ця тенденція викликає максимальний інтерес до зоологічної науки. Важливо, щоб кормова база задовольняла потребу тварин у необхідних висококалорійних препаратах та інших деталях. І для цього вони зобов'язані діяти в організмі у відповідній кількості та в правильному співвідношенні. Готові комбікорми, які виготовляються з урахуванням досягнень передової біохімії та фізіології тварин, мають усі шанси забезпечити такий баланс завдяки вмісту вітамінів та інших речовин у комонентах комбікормів. Наявність життєво важливих вітамінів в організмі тварин безпосередньо залежить від цінності та властивостей корму, багато з яких містять лише низькі концентрації вітамінів. Крім того, є моменти, які сприяють руйнуванню вітамінів у кормі: - розклад вітамінів відбувається внаслідок зміни перекісного числа ліпідної фракції; - мінеральні препарати речовин, які вводяться в склад комбікорму разом з вітамінами в аква розчинах, окислюють їх; - спостерігається несумісність вітамінів з деякими препаратами які додаються за медичними та біологічними показниками; - порушення режимів зберігання та його тривалість обумовлюють зміну загальної кількості вітамінів в порівнянні з початковими показниками погіршуючи їх.ru
dc.description.abstractСовременными исследованиями доказано, что самая высокая продуктивность сельскохозяйственных животных, определенная на генетическом уровне, имеет место, тогда как организована физически обоснована и сбалансированная откорм животных и птицы. В активном животноводстве эта тенденция вызывает максимальный интерес к зоологической науки. Важно, чтобы кормовая база удовлетворяла потребность животных в необходимых высококалорийных продуктах и других деталях. И для этого они обязаны действовать в организме в соответствующем количестве и в правильном соотношении. Готовые комбикорма, которые изготавливаются с учетом достижений передовой биохимии и физиологии животных, имеют все шансы обеспечить такой баланс благодаря содержанию витаминов и других веществ в комонентах комбикормов. Наличие жизненно важных витаминов в организме животных напрямую зависит от ценности и свойств корма, многие из которых содержат только низкие концентрации витаминов. Кроме того, есть моменты, которые способствуют разрушению витаминов в корме: - расписание витаминов происходит вследствие изменения перекисного числа липидной фракции; - минеральные препараты веществ, которые вводятся в состав комбикорма вместе с витаминами в аква растворах, окисляют их, - наблюдается несовместимость витаминов с некоторыми препаратами которые добавляются по медицинским и биологическим показателям; - нарушение режимов хранения и его продолжительность обусловливают изменение общего количества витаминов по сравнению с начальными показателями ухудшая их.ru
dc.description.abstractModern research has confirmed that the highest productivity of farm animals, determined at the genetic level, occurs when organized physically sound and balanced fattening of animals and poultry. In active animal husbandry, this trend arouses maximum interest in zoological science. It is important that the feed base meets the needs of animals in the necessary high-calorie drugs and other details. And for this they must act in the body in the right amount and in the right ratio. Finished feeds, which are made taking into account the achievements of advanced biochemistry and physiology of animals, have every chance to ensure such a balance due to the content of vitamins and other substances in the components of feed. The presence of vital vitamins in animals directly depends on the value and properties of feed, many of which contain only low concentrations of vitamins. In addition, there are moments that contribute to the destruction of vitamins in the feed: - the decomposition of vitamins occurs due to changes in the peroxide value of the lipid fraction; - mineral preparations of substances that are introduced into the feed together with vitamins in aqua solutions, oxidize them; - there is an incompatibility of vitamins with some drugs that are added for medical and biological reasons; - violation of storage regimes and its duration cause a change in the total amount of vitamins in comparison with the initial indicators, worsening them.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherОдеський державний аграрний університетru
dc.subjectвітаміни,комбікорм, аналіз, поліном, змінаru
dc.subjectвитамины, комбикорм, анализ, поленом, изменениеru
dc.subjectvitamins, compound feed, analysis, logs, changeru
dc.titleАНАЛІЗ ЗМІНИ ВМІСТУ ВІТАМІНІВ В КОМБІКОРМАХ ПІД ЧАС ЗБЕРІГАННЯru
dc.title.alternativeАНАЛИЗ ИЗМЕНЕНИЯ СОДЕРЖАНИЯ ВИТАМИНОВ В КОМБИКОРМАХ ВО ВРЕМЯ ХРАНЕНИЯru
dc.title.alternativeANALYSIS OF CHANGE OF VITAMIN CONTENT IN FODDER DURING STORAGEru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Дударев Ігор Іванович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
163-Текст статті-454-1-10-20200907.pdf556,18 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.