DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2773
Назва: ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ОЗОНУ ПРИ ЗНЕЗАРАЖЕННІ ОБ’ЄКТІВ ВЕТЕРИНАРНОГО НАГЛЯДУ НА М’ЯСОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Інші назви: Эффективность применения озона при обеззараживании объектов ветеринарного надзора на мясоперерабатывающих предприятиях
The effectiveness of the use of ozone for disinfection of objects of veterinary supervision in the meat processing plants
Автори: Родіонова К.О.
Родионова Е.А.
Rodionova K.
Теми: озон, озонова шафа, стерилізація,концентрація, експозиція, ножі, харчова промисловість
озон, озоновая шкаф, стерилизация, концентрация, экспозиция, ножи, пищевая промышленность
ozone, ozone cabinet, sterilization, concentration, exposure, knives, food industry
Дата публікації: 2017
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 614.484:637.513.4:541.13 Родіонова К. О. Ефективність застосування озону при знезараженні об’єктів ветеринарного нагляду на м’ясопереробних підприємствах / К.О. Родіонова // Вісник / Сумський національний аграрний університет. - Суми, 2017. - №1(40). - С. 74 – 78.
Короткий огляд (реферат): На основі мікробіологічних досліджень вивчена можливість та розроблено ефективний режим застосування озону для знезараження ножів в умовах м'ясопереробного підприємства. Встановлено, що застосування озонової шафи для стерилізації ножів на 27 кошиків «Озотон» істотно знижує бактеріальну контамінацію. Оптимальний режим стерилізації ножів при концентрації озону 7 мг/м3 складає 45 хвилин, при цьому пригнічується ріст МАФАнМ та E. coli. Ефективність знезараження інструменту становить 99,27±0,09 %, що дозволяє рекомендувати практичне застосування озонової шафи «Озотон» для дезінфекції ножів в харчовій промисловості.
На основе микробиологических исследований изучена возможность и разработан эффективный режим применения озона для обеззараживания ножей в условиях мясоперерабатывающего предприятия. Установлено, что применение озонового шкафа для стерилизации ножей на 27 корзин «Озотон» существенно снижает бактериальную контаминацию. Оптимальный режим стерилизации ножей при концентрации озона 7 мг/м3 составляет 45 минут, при этом подавляется рост МАФАнМ и E. coli. Эффективность обеззараживания инструмента составляет 99,27±0,09 %, что позволяет рекомендовать практическое применение озоновой шкафы «Озотон» для дезинфекции ножей в пищевой промышленности.
On the basis of microbiological studies explored and developed an effective use of ozone for disinfection treatment of knives in a meat processing plant. It was found that the use of ozone to sterilize knives cabinet on 27 baskets "Ozoton" significantly reduces bacterial contamination. Optimal knives sterilization mode when the ozone concentration of 7 mg/m3 of 45 minutes while the growth is suppressed and MAFAnM E. coli. The effectiveness of disinfection tool is 99,27±0,09%, which allows to recommend the practical application of the ozone "Ozoton" cabinets for disinfection of knives in the food industry.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2773
Розташовується у зібраннях:Родіонова Катерина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.