DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2739
Назва: ВИРОБНИЧА ПЕРЕВІРКА ЕФЕКТИВНОСТІ ВАКЦИНИ «МАСТИВАК» ПРОТИ КЛІНІЧНИХ ТА СУБКЛІНІЧНИХ МАСТИТІВ
Автори: Левченко А. Г., Фотін О. В., Улько Є. С.
Теми: мастит, клінічний мастит, субклінічний мастит, вакцина
Дата публікації: 2019
Видавництво: Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів та кормових добавок
Бібліографічний опис: УДК 619:618.19-002:579:614.91:636.2 Левченко А. Г. Виробнича перевірка ефективності вакцини "Мастивак" проти клінічних та субклінічних маститів / А. Г. Левченко, О. В. Фотін, Є. С. Улько // Науково-технічний бюлетень Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок і Інституту біології тварин. - Львів, 2019. - Вип. 20, №2. - С. 88–94.
Короткий огляд (реферат): При проведенні клінічних випробувань вакцини «Мастивак», корови були розділені на дві групи за принципом аналогів по 10 голів у кожній. Вакцину вводили підшкірно в ділянці середньої ділянки шиї в дозі 5 см3. Корови першої групи вакциновані двократно з інтервалом 15 днів. Корови другої групи вакцинації не піддавались. За коровами вели щоденне клінічне спостереження та щотижневе дослідження зразків молока. У корів другої групи (не вакцинована) були виявлені дві тварини з клінічними ознаками маститу та чотири тварини з ознаками субклінічного маститу. При дослідженні молока корів виявили, що у корів другої групи знижені показники якості молока – клас забрудненості молока 1, 2 та 3 в той час як молоко корів першої групи відповідає вищому класу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2739
Розташовується у зібраннях:Левченко Анна Григорівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Левченко А..pdf468,47 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.