DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2731
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБалан Г.О.-
dc.date.accessioned2021-01-06T12:48:41Z-
dc.date.available2021-01-06T12:48:41Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationБалан Г. О. Аналіз фітосанітарного стану гороху по ураженню хворобами / Г. О. Балан // Перспективні напрями та інноваційні досягнення аграрної науки: матеріали ІІ Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (22 травня 2020 р.) / Херсонський державний аграрний університет. - Херсон: 2020. – С. 187-192.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2731-
dc.description.abstractДля України горох є важливою зернобобовою культурою, зерно якої є невідємною складовою частиною харчування людей, а також кормом для сільськогосподарських тварин. З агротехнічної точки зору горох сприяє поліпшенню родючості грунту, особливо це важливо при дефіциті органічних і мінеральних добрив в необхідній кількості. В асортименті бобових культур по валовому збору зерна горох займає до 25%. Потенційна врожайність сучасних сортів гороху в Україні складає 3,0-5,5 т/га. Великого збитку гороху завдають шкідники, хвороби та бур’яни. В Україні потенційні втрати врожаю зернобобових культур від шкідливих організмів становлять близько 10 млн.т або 20% валового збору зерна. Це переконливо свідчить, що навіть часткове запобігання втратам – важливий фактор підвищення продуктивності зернобобових культур, серед яких горох є основним. Вивчення фітосанітарного стану посівів гороху являється надзвичайно важливим завданням підвищення його врожайності.ru
dc.language.isoukru
dc.publisherХерсонський державний аграрний університетru
dc.subjectфітосанітарний стан, горох, ураження хворобамиru
dc.titleАНАЛІЗ ФІТОСАНІТАРНОГО СТАНУ ГОРОХУ ПО УРАЖЕННЮ ХВОРОБАМИru
dc.typeArticleru
Розташовується у зібраннях:Балан Галина Олександрівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2.pdf503,28 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.