DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2611
Назва: ІНФЕКЦІЙНИЙ ГЕПАТИТ СОБАК: КЛІНІЧНИЙ ВИПАДОК З ВЕТЕРИНАРНОЇ ПРАКТИКИ
Автори: Морозенко Д.В., Глєбова К.В., Землянський А.О., Кібкало О.А., Макаревич Т.В.
Теми: інфекційний гепатит, собаки, клінічний випадок, ветеринарна практика
Дата публікації: 2020
Видавництво: НАЦІОНАЛЬНИЙ ФАРМАЦЕВТИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
Бібліографічний опис: Морозенко Д.В., Глєбова К.В., Землянський А.О., Кібкало О.А., Макаревич Т.В. Інфекційний гепатит собак: клінічний випадок з ветеринарної практики. // Мікробіологія, вірусологія та імунологія в сучасній клінічній і лабораторній медицині: мат-ли наук.-практ. дистанц. конф., присвяченої памʼяти проф. І.А.Дикого (19 березня 2020 р. Харків) / НФаУ. - Харків, 2020. – С. 56.
Короткий огляд (реферат): Інфекційний гепатит собак (хвороба Рубарта) – вірусне захворювання, яке характеризується пригніченням, лихоманкою та лейкопенією із подальшим ураженням печінки і нирок. Є широко розповсюдженим захворюванням, адже вже у віці 7 місяців в крові собак є специфічні антитіла проти аденовірусу типу 1, що спричиняє дану патологію. Собака може заражатись вірусом від хворих та вірусоносіїв – собак, лисиць, вовків, шакалів та єнотів. Лабораторні дослідження можуть також виявляти лейкоцитопенію або лейкоцитоз, тромбоцитопенію, але за хронічного перебігу в крові спостерігається зростання активності АлАТ і АсАТ, лужної фосфатази, білірубіну в сироватці крові, в сечі – протеїнурія та мікрогематурія. Таким чином, оцінка результатів лабораторного обстеження хворих на інфекційний гепатит собак є актуальним питанням практичної ветеринарної медицини. Мета – проаналізувати результати лабораторних досліджень крові собаки за інфекційного гепатиту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2611
Розташовується у зібраннях:Макаревич Тетяна Володимирівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ІНФЕКЦІЙНИЙ ГЕПАТИТ СОБАК.pdf210,71 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.