DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2598
Назва: ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ В КОНТЕКСТІ НАРОЩЕННЯ ЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ АГРОПРОДОВОЛЬЧИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ
Інші назви: STATE REGULATION IN THE CONTEXT OF ECONOMIC POTENTIAL OF AGRICULTURAL ENTERPRISES OF UKRAINE
Автори: Шабатура Т. С., Галицький О. М.
Shabatura T., Halytsky O.
Теми: державне регулювання, державна підтримка, агропродовольчі підприємства, державний бюджет, аграрні виробники
state regulation, state support; agri-food enterprises, state budget, agricultural producers
Дата публікації: 2019
Видавництво: Інститут законодавства Верховної Ради України
Бібліографічний опис: УДК 330.356:631/635 Шабатура Т. С. Державне регулювання в контексті нарощення економічного потенціалу агропродовольчих підприємств України / Т. С. Шабатура, О. М. Галицький // Наукові записки Інституту законодавства Верховної Ради України. – 2019. - №3. – С. 89-99.
Короткий огляд (реферат): Статтю присвячено дослідженню напрямів державного регулювання вітчизняних агропродовольчих підприємств; аналізу наданої державної підтримки агропродовольчій сфері з 2012 до 2017 року; ідентифікації причин необхідності удосконалення інструментів державного регулювання агропродовольчих підприємств; розгляду стратегічно важливих завдань механізму державного регулювання агропродовольчих підприємств у контексті нарощення їх економічного потенціалу. Метою статті є виділення напрямів державного регулювання та підтримки вітчизняних агропродовольчих підприємств; ідентифікація причин необхідності удосконалення інструментів державного регулювання агропродовольчих підприємств; розгляд стратегічно важливих завдань механізму державного регулювання агропродовольчих підприємств у контексті нарощення їх економічного потенціалу. Наукова новизна. Запропоновано підхід державного регулювання розвитку агропродовольчих підприємствякий дозволяє охопити різноманітні вектори державного захисту виробника та споживача агропродовольчої продукції, що сприятиме збільшенню масштабів агропродовольчого виробництва та нарощенню економічного потенціалу агропродовольчих підприємств. Досліджено основні напрями державного регулювання агропродовольчої сфери. Проведено аналіз державної підтримки агропродовольчої сфери, на основі чого ідентифіковані причини, що зумовлюють необхідність удосконалення інструментів державного регулювання вітчизняних агропродовольчих підприємств. Розглянуто стратегічно важливі завдання механізму державного регулювання агропродовольчих підприємств у контексті нарощення їх економічного потенціалу. Висновки. Запропонований підхід державного регулювання розвитку агропродовольчих підприємствякий відповідає європейським вимогам соціально-економічного розвитку, а тому характеризується спрямуванням дій у напрямку підтримки як економічних, так і соціальних проблем розвитку агропродовольчої сфери. Комплексний та системний характер реалізації державних інструментів регулювання дозволяє охопити різноманітні вектори державного захисту виробника та споживача агропродовольчої продукції, сприятиме збільшенню масштабів агропродовольчого виробництва та нарощенню економічного потенціалу агропродовольчих підприємств.
The article is devoted to research of directions of state regulation of domestic agro-food enterprises; analysis of the provided state support for the agro-food sector from 2012 to 2017; identification of the reasons for the need to improve the tools of state regulation of agro-food enterprises; consideration of strategically important tasks of the mechanism of state regulation of agro-food enterprises in the context ofincreasing their economic potential. The purpose of the article is to identify areas of state regulation and support of domestic agro-food enterprises; identification of the reasons for the need to improve the tools of state regulation of agri-food enterprises; consideration of strategically important tasks of the mechanism of state regulation of agro-food enterprises in the context ofincreasing their economic potential. Scientific novelty. The approach of state regulation of development of agro-food enterprises is offered, which allows to cover various vectors of state protection of producer and consumer of agro-food products, which will help to increase the scale of agricultural production and increase the economic potential of agro-food enterprises. The main directions of the state regulation of the agro-food sector are investigated. The analysis of state support of the agro-food sector has been carried out, on the basis of which the reasons, which determine the necessity to improve the tools of state regulation of domestic agro-food enterprises, are identified. The strategically important tasks of the mechanism of state regulation of agro-food enterprises in the context ofincreasing their economic potential are considered. Conclusions. The proposed approach of state regulation of development of agro-food enterprises, which meets the European requirements of socio-economic development, is characterized by the orientation of actions aimed at supporting both economic and social problems of development of the agro-food sector. The comprehensive and systematic nature of the implementation of state regulation instruments can cover various vectors of state protection of the producer and consumer of agri-food products, will help increase the scale of agricultural production and increase the economic potential of agro-food enterprises.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2598
Розташовується у зібраннях:Шабатура Тетяна Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1712-Article Text-3073-1-10-20190621.pdf361,35 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.