DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2561
Назва: ОГЛЯД БІОТИЧНИХ ПРЕПАРАТІВ ДЛЯ СОБАК І КОТІВ
Автори: Франчук-Крива Л., Сербін В., Красніков С.
Теми: біотичні препарати, собаки, коти, профілактика та лікування бактеріальних інфекцій
Дата публікації: 2019
Видавництво: Подільський державний аграрно-технічний університет
Бібліографічний опис: Франчук-Крива Л. Огляд біотичних препаратів для собак і котів / Л. Франчук-Крива, В. Сербін, С. Красніков // Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції: зб. наук. праць Міжнар. наук.-практ. конф. Ч.1. (20-21 березня 2019 р., м. Кам’янець-Подільський). – Тернопіль, 2019. – С. 358-360.
Короткий огляд (реферат): У 2015 році Всесвітня асамблея охорони здоров'я закликала посилити пошук нових, альтернативних антибіотикам, засобів профілактики та лікування бактеріальних інфекцій [1, 3]. Як альтернативу антибіотикам, для профілактики і лікування бактеріальних інфекцій тварин запропоновано: бактеріофаги, препарати нанометалів (срібло, мідь), імуномодулятори, кормові ферменти, органічні кислоти, фітогенні речовини, продукти «конкурентного виключення», пробіотики та пребіотики [2-4, 7]. Наразі найбільш використовуваними і доступними препаратами для дрібних домашніх тварин у ветеринарній практиці є пробіотики, пребіотики і синбіотики, які об'єднано у загальне поняття - біотичні препарати [5, 7]. Наразі, у літературі відсутня інформація щодо асортименту, попиту і пропозиції в спектрі біотичних препаратів для собак і котів. Внаслідок зростаючої антибіотикорезистентності патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, потреба детального вивчення складу, властивостей і перспектив застосування пробіотичних препаратів є достатньо актуальним. Метою роботи було дослідження ринку пробіотичних препаратів для собак і котів, які зареєстровані в Україні. Вивчення асортименту імунобіологічних препаратів проводили шляхом аналізу офіційних інформаційних джерел [6].
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2561
Розташовується у зібраннях:Франчук-Крива Любов Олексіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Огляд біотичних препаратів для собак і котів.pdf3,12 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.