DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2553
Назва: ВПЛИВ ЕЙМЕРІЙ НА ОРГАНІЗМ КРОЛІВ ЗА ПАРАЗИТОНОСІЙСТВА
Автори: Богач М. В.,Франчук-Крива Л. О.,
Теми: еймерії, організм кролів, паразитоносійство
Дата публікації: 2018
Видавництво: Інститут ветеринарної медицини
Бібліографічний опис: Богач М. В, Франчук-Крива Л. О. Вплив еймерій на організм кролів за паразитоносійства // Актуальні проблеми ветеринарної біотехнології та інфекційної патології тварин: мат-ли щорічної наук.-практ. конф. молодих вчених. – К., 2018. – С. 21-22.
Короткий огляд (реферат): Еймеріоз кролів на сьогодні залишається досить актуальною проблемою. Ідеальна схема розмноження еймерій, надзвичайно висока репродуктивна здатністю та стійкість до несприятливих зовнішніх факторів відносить еймеріоз до числа найбільш спустошливих хвороб у кролівництві. Збиток, що завдається збудниками, складається з недоотримання продукції, надлишкових витрат корму на одиницю приросту, затрат на проведення лікувально-профілактичних заходів та отримання м’яса з високим ступенем бактеріального обсіменіння. Смертність кролів за еймеріозу досягає 60–100 % . Відомо, що основним джерелом зараження в кролегосподарствах виступає кролематка-паразитоносій, яка інфікує кроленят у підсисний період. Чимала кількість наукових робіт присвячена вивченню патологічного процесу при еймеріозі кролів за високої інтенсивності інвазування, тоді як ступінь інвазування еймеріями, характерний для паразитоносійства залишається до кінця не вивченим. Мета роботи полягала у вивченні біохімічних показників сироватки крові у кролів спонтанно інвазованих еймеріозом з інтенсивністю інвазії характерною для паразитоносійства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2553
Розташовується у зібраннях:Франчук-Крива Любов Олексіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Вплив еймерій на організм кролів.pdf771,36 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.