DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2525
Назва: Латинська мова: навчальний посібник
Автори: Сусол Л. О., Цитович Е. О.
Теми: латинська мова, біологічні дисципліни, медичні терміни, ветеринарія
Дата публікації: 2019
Видавництво: Одеський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: УДК 811.124.(075.8) Сусол Л. О. Латинська мова: навчальний посібник / Л. О. Сусол, Е. О. Цитович. – Одеса: ФОП Бондаренко М. О., 2019. – 104 с.
Короткий огляд (реферат): Латинська мова – це єдина професійна мова біологічних дисциплін. Вивчення латинської мови має велике значення у підготовці спеціаліста ветеринарного профілю, оскільки допомагає свідомо засвоювати і розуміти медичні терміни латинсько - грецького походження, з якими він зустрічатиметься і буде послуговуватися у своїй практичній діяльності. Медична та ветеринарна науки з давніх часів оперували своєю власною термінологією. Спочатку вона була створена на давньогрецькій мові. Це пояснюється тим, що батьківщиною європейської медицини є Греція, рівень культури і науки якої був значно вищим, ніж в сусідній з нею державі. В той час, коли латинська мова ще не мала своєї писемності давньогрецька вже була мовою філософії, поезії, риторики, науки (в тому числі і медицини) зі своєю писемною традицією.
Опис: Навчальний посібник з латинської мови є результатом спільної праці викладачів кафедри української та іноземних мов Одеського державного аграрного університету Сусол Л. О. та Цитович Е. О. і призначений для студентів І курсу факультету «Ветеринарної медицини та біотехнологій».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2525
ISBN: 978-617-7613-94-6
Розташовується у зібраннях:ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2--Латинский_-_А5_Навчал_ний_посiбник.pdf1,71 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.