DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2442
Назва: НІТРАТИ ТА ЇХ ШКІДЛИВИЙ ВПЛИВ НА ЛЮДИНУ
Автори: Сакун М.М.
Теми: нітрати, шкідливий вплив на людину, безпека життєдіяльності
Дата публікації: 2019
Видавництво: Одеський національний морський університет
Бібліографічний опис: УДК 632.95 Сакун М. М. Нітрати та їх шкідливий вплив на людину / М.М. Сакун // «Перспективні технології для забезпечення безпеки життєдіяльності та довголіття людини: тези доповіді на 2 Міжнар. наук.-техн. конф. (15-16 травня 2019 р.) / Одеський національний морський університет. – Одеса, 2019.
Короткий огляд (реферат): Нітрати – це солі азотної кислоти, в невеликих кількостях вони не небезпечні, оскільки не відносяться до отруйних речовин і в мінімальній кількості існують практично у кожному продукті, який ми вживаємо в їжу. Насамперед, це природні речовини, які самі по собі входять до складу рослинних і живих організмів. Вони містяться в землі, в підземних водах та в невисоких концентраціях у звичайному повітрі, який зіпсований екологією міст і мегаполісів. В повітря вони попадають від вихлопних газів і покидьків промислових і нафтопереробних підприємств, у ґрунт і воду при розкладанні загиблих рослин і живих організмів. Як бачимо, на сьогодні особливості охорони праці за галузями сільського господарства відображені в досить великій кількості нормативно-правових актів. Проте більшість з них були розроблені та прийняті ще в 70-90-х роках XX ст. і в сучасних умовах не в змозі ефективно врегулювати питання охорони праці в сільськогосподарських підприємствах на фоні докорінних змін як організаційних форм сільськогосподарських підприємств, так і технологій виробництва продукції рослинництва та тваринництва. У сучасному сільськогосподарському виробництві постійно зростає кількість технологічних процесів, різноманітних речовин, генетично-модифікованих організмів, що становлять небезпеку для життя та здоров'я працівників сільського господарства, і саме врахування цих нових небезпечних та шкідливих чинників з метою розробки ефективних заходів та засобів з охорони праці та їх закріплення на законодавчому рівні є підґрунтям для підвищення рівня безпеки сільського господарства як однієї з основних галузей економіки нашої країни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2442
Розташовується у зібраннях:Сакун Микола Миколайович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Нiтрати.pdf448,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.