Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2442
Назва: | НІТРАТИ ТА ЇХ ШКІДЛИВИЙ ВПЛИВ НА ЛЮДИНУ |
Автори: | Сакун М.М. |
Теми: | нітрати, шкідливий вплив на людину, безпека життєдіяльності |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | Одеський національний морський університет |
Бібліографічний опис: | УДК 632.95 Сакун М. М. Нітрати та їх шкідливий вплив на людину / М.М. Сакун // «Перспективні технології для забезпечення безпеки життєдіяльності та довголіття людини: тези доповіді на 2 Міжнар. наук.-техн. конф. (15-16 травня 2019 р.) / Одеський національний морський університет. – Одеса, 2019. |
Короткий огляд (реферат): | Нітрати – це солі азотної кислоти, в невеликих кількостях вони не небезпечні, оскільки не відносяться до отруйних речовин і в мінімальній кількості існують практично у кожному продукті, який ми вживаємо в їжу. Насамперед, це природні речовини, які самі по собі входять до складу рослинних і живих організмів. Вони містяться в землі, в підземних водах та в невисоких концентраціях у звичайному повітрі, який зіпсований екологією міст і мегаполісів. В повітря вони попадають від вихлопних газів і покидьків промислових і нафтопереробних підприємств, у ґрунт і воду при розкладанні загиблих рослин і живих організмів. Як бачимо, на сьогодні особливості охорони праці за галузями сільського господарства відображені в досить великій кількості нормативно-правових актів. Проте більшість з них були розроблені та прийняті ще в 70-90-х роках XX ст. і в сучасних умовах не в змозі ефективно врегулювати питання охорони праці в сільськогосподарських підприємствах на фоні докорінних змін як організаційних форм сільськогосподарських підприємств, так і технологій виробництва продукції рослинництва та тваринництва. У сучасному сільськогосподарському виробництві постійно зростає кількість технологічних процесів, різноманітних речовин, генетично-модифікованих організмів, що становлять небезпеку для життя та здоров'я працівників сільського господарства, і саме врахування цих нових небезпечних та шкідливих чинників з метою розробки ефективних заходів та засобів з охорони праці та їх закріплення на законодавчому рівні є підґрунтям для підвищення рівня безпеки сільського господарства як однієї з основних галузей економіки нашої країни. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://hdl.handle.net/123456789/2442 |
Розташовується у зібраннях: | Сакун Микола Миколайович |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Нiтрати.pdf | 448,46 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.