DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2421
Назва: СПОСІБ ПРОГНОЗУВАННЯ ЗАПЛІДНЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН
Автори: Станішевський Є.Ф., Розум Л.М., Розум Е.Е.
Теми: прогнозування, запліднення, сільськогосподарські тварини
Дата публікації: 2008
Видавництво: Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Станішевський Є.Ф., Розум Л.М., Розум Е.Е. прогнозування запліднення сільськогосподарських тварин : Патент 33615, Україна, U12 A61D19/00 / (Україна). – № U 2008 06950; заявник і патентовласник Одеський держ. аграр. ун-т – 20.05.2008; Опубл. 25.06.2008, Бюл. № 12. – 3 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб відноситься до ветеринарного акушерства, гінекології і біотехнології розмноження сільськогосподарських тварин та може використовуватися у тваринництві при проведенні штучного осіменіння і визначенні причин зниження заплідненості після першого осіменіння. Відомий спосіб визначення жирово-кислотного складу плазми крові шляхом розрахунку коефіцієнту метаболізму (А.С. СССР № 1569004 МПК5 A61D 19\02 от 07.06.90 г. Способ определения репродуктивных качеств телок). Зазначений спосіб передбачає встановлення часу осіменіння шляхом визначення кількісного вмісту ліполієвої, ейкозотрієнової і ейкозотетраєнової жирних кислот в сироватці крові телиць в період еструса в порівнянні з періодом покою. Недоліком діючого способу є те, що для визначення оптимального часу штучного осіменіння тварин враховується тільки коефіцієнт метаболізму, а не фізико-хімічні властивості естрального слизу. В основу способу, що пропонується, покладена задача розроблення способу визначення готовності статевих органів корови до штучного осіменіння і запліднення, враховуючи фізико-хімічні властивості естрального слизу, зокрема її токсичність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2421
Розташовується у зібраннях:Розум Євген Євгенович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
6.pdf65,41 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.