DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2419
Назва: САНАЦІЯ МАТКИ ЯК МЕТОД ПРОФІЛАКТИКИ НЕПЛІДНОСТІ І ПІДВИЩЕННЯ ЗАПЛІДНЕНОСТІ КОРІВ
Автори: Розум Є.Є.
Теми: санація матки, профілактика неплідності, підвищення заплідненості
Дата публікації: 2008
Видавництво: Lucrări ştiinţifice
Бібліографічний опис: УДК 619:618. 177–084:636.22/.28 Розум Є.Є. Санація матки як метод профілактики неплідності і підвищення заплідненості корів / Є.Є. Розум // Lucrări ştiinţifice. – Chişinău, 2008. – Vol. 19. – S. 89 – 91.
Короткий огляд (реферат): В попередньому досліді нами було доведено, що найбільш поширенішою причиною безрезультатного осіменіння корів, ембріональної смертності є токсичність естрального слизу внаслідок мікробного забруднення. Наявність патогенних мікроорганізмів в матці і розвиток запалення негативно впливають на відтворювальну здатність тварин. З підвищенням важкості запального процесу ступінь впливу зростає, при цьому заплідненість у хворих корів спостерігається низькою не тільки після 1–го, але і після 2–3 осіменінь. При відсутності своєчасного лікування післяродовий ендометрит переходить в хронічні або субклінічну форму. І навіть незначне запалення також, як і наявність в матці інфекції, за даними ряду авторів, послабляє відтворювальну здатність корів 7,12. Враховуючи високий рівень ембріональної смертності у корів ми провели бактеріологічне дослідження цервікально–піхвового слизу у корів з багаторазовими безрезультатними осіменіннями.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2419
Розташовується у зібраннях:Розум Євген Євгенович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4.pdf430,21 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.