DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2415
Назва: ДЕЗІНТОКСИКАНТ ОКИСЛЕНИХ ЖИРІВ КОРМІВ
Автори: Решетніченко О.П., Орлов Л. В., Стегній Б. Т., Богач М.В.
Теми: дезінтоксикант, окислені жири, корми
Дата публікації: 2008
Видавництво: Державний департамент інтелектуальної власності
Бібліографічний опис: Решетніченко О. П. Дезінтоксикант окислених жирів кормів: патент на корисну модель UA (11)35359 (13)U(51) МПК (2006) C11B 5/00 / О.П. Решетніченко, Л. В.Орлов, Б. Т.Стегній, М.В. Богач. 10.09.2008, Бюл.№ 17, 2008 р.
Короткий огляд (реферат): Корисна модель відноситься до ветеринарної медицини, зокрема до препарату - дезінтоксикант окислених жирів корму, що використовується у тваринництві, комбікормовій промисловості та ветеринарії для інактивації окислених жирів, компонентів кормів, зниження інтоксикації організму тварин та підвищення їх продуктивності. Відомо, що жири є важливим джерелом енергії, жиророзчинних вітамінів, гормонів - простагландинів, лецитину та багатьох інших біологічно активних речовин, які необхідні для нормального перебігу обміну речовин і повинні надходити в організм з кормом. При окисленні киснем повітря вони набувають токсичності (утворюються перекиси, альдегіди, кетони та ін.), знижують до 70% поживність кормів та негативно впливають на стан здоров’я та продуктивність тварин. Окислені жири значно збільшують потребу тварин у вітамінах і особливо жиророзчинних. Як свідчать літературні джерела, для нейтралізації 10г окисленого риб’ячого жиру необхідно витратити 70г токоферолу, що з економічної точки зору не раціонально та і в практиці тваринництва не знайшло практичного застосування. Для попередження окислення кормових жирів існують різноманітні антиоксиданти (сантохін, агідол, дилудин та інші), але для знезараження окислених жирів, які містяться в кормах нема надійних способів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2415
Розташовується у зібраннях:Решетніченко Олександр Петрович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
35359-uapatents.com.pdf76,37 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.