DSpace logo
Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2375
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРешетніченко О. П., Єкімова М. О., Коваленко О.В.-
dc.date.accessioned2020-08-07T12:19:09Z-
dc.date.available2020-08-07T12:19:09Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationУДК 636.52/.58.034:636.087.7:54-414 Решетніченко О. П. Продуктивність курей-несучок за використання кормової добавки альфасорб / О. П. Решетніченко, М. О. Єкімова, О. В. Коваленко // Topical Issues of the Development of Modern Science: мат-лы XII Межд. науч.-практ. конф. (29-31 июля 2020 г.). - София, Болгария, 2020. - С. 247-256.ru
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/123456789/2375-
dc.description.abstractВикладено експериментальний матеріал щодо дослідження впливу кормової добавки Альфасорб у складі комбікорму забрудненого афлатоксином В1 і Т-2 токсином на біохімічні показники крові та продуктивні якості курей-несучок. Установлено, що включення до раціону Альфасорбу суттєво знижувало негативну дію мікотоксинів на організм та сприяло підвищенню у курей дослідної групи несучості на 5,46 %, збільшення маси яєць на 0,70 г (1,09 %), а також масової частки білка і жовтка яєць відповідно на 1,42 % і на 0,51 % у порівнянні з несучками контрольної групи. Згодовування несучкам дослідної групи кормової добавки Альфасорб сприяло збільшенню у крові вмісту загального білку на 8,78 %, альбумінів – на 2,8 % (P˂0,001), α-глобулінів – на 1,77 %, β-глобулінів – на 0,5 %, γ-глобуліни на 1,13 %, а також на 22,73 % зменшувало концентрацію холестерину порівняно з контрольною групою в кінці досліду. Включення до складу комбікорму курей кормової добавки Альфасорб дозволило підвищити рівень рентабельності виробництва харчових яєць на 7,36 % у порівнянні з контрольною групою.ru
dc.description.abstractПредставлено экспериментальный материал по исследованию влияния кормовой добавки Альфасорб в составе комбикорма пораженного афлатоксином В1 и Т-2 токсином на биохимические показатели крови и продуктивные качества кур-несушек. Установлено, что скармливание Альфасорбу способствует повышению у кур опытной группы яйценоскости на 5,46 %, увеличение массы яиц 1,70 г, а также массовой доли белка и желтка яиц соответственно на 1,42 % и на 0,51 % по сравнению с несушками контрольной группы. Включение в состав рациона кур опытной группы кормовой добавки Альфасорб способствовало увеличению в крови содержания общего белка на 8,78 %, альбуминов - на 2,8 % (P˂0,001), α-глобулинов - на 1,77 %, β-глобулинов - на 0,5 % и γ-глобулины на 1,13 % по сравнению с контрольной группой в конце опыта. При этом, наблюдали снижение на 22,73 % концентрации холестерина в крови кур опытной группы. Включение в состав комбикорма кур опытной группы кормовой добавки Альфасорб способствовало повышению уровня рентабельности производства пищевых яиц на 7,36 % по сравнению с контрольной группой.ru
dc.language.isoukru
dc.subjectкури, комбікорм, мікотоксини, Альфасорб, несучість, яйцяru
dc.subjectкуры, комбикорм, микотоксины, Альфасорб, яйценоскость, яйцаru
dc.titleПРОДУКТИВНІСТЬ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ЗА ВИКОРИСТАННЯ КОРМОВОЇ ДОБАВКИ АЛЬФАСОРБru
dc.title.alternativeПРОДУКТИВНОСТЬ КУР-НЕСУШЕК ПРИ ИСПОЛЬЗОВАНИИ КОРМОВОЙ ДОБАВКИ АЛЬФАСОРБru
dc.typeArticleru
Appears in Collections:Решетніченко Олександр Петрович

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стаття РОП, 2020.pdf593,22 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.