DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2370
Назва: ПРОБЛЕМИ ОБЛІКУ РОЗРАХУНКІВ З ПОКУПЦЯМИ ТА ЗАМОВНИКАМИ НА АГРАРНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ
Автори: Петренко О.П., Сокуренко К.С.
Теми: облік розрахунків, покупці та замовники, аграрне підприємство
Дата публікації: 2018
Видавництво: Житомирський державний технологічний університет
Бібліографічний опис: УДК: 657.922 Петренко О. П. Проблеми обліку розрахунків з покупцями та замовниками на аграрному підприємстві / О.П. Петренко, К.С. Сокуренко // Підприємницька модель економіки та управління розвитком підприємства: тези I Міжн. наук.-практ. конф. (8-9 листопада 2018 р.). – Житомир, 2018. – С. 676-679.
Короткий огляд (реферат): Облік розрахунків з покупцями та замовниками є одним з ключових завдань у вирішенні проблем, що виникають під час поточного управління підприємствами, у тому числі з позиції оптимального співвідношення між ліквідністю та прибутковістю. Тому, доцільно розглянути проблемні питання щодо розрахунків з покупцями та замовниками в обліковому контексті [5]. Потреба в удосконаленні обліку розрахунків з покупцями та замовниками підтверджується збільшенням її частки у складі активів підприємства. Рекомендована науковцями питома вага дебіторської заборгованості у вартості оборотних активів – 40%[1]. В більшості аграрних підприємств питома вага заборгованості дебіторів збільшується на протязі останніх років. Отже, відбувається значне вилучення коштів із обороту підприємства з одного боку за рахунок збільшення величини заборгованості покупців та замовників, а з іншого – за рахунок необхідності погашення зобов’язань перед бюджетом за нарахованими податками у той час, як безпосередній розрахунок з дебіторами ще не відбувся.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2370
Розташовується у зібраннях:Петренко Ольга Павлівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdf541,85 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.