DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2340
Назва: ДИНАМІКА БІОХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ КРОВІ КАЧОК КРОСУ «БЛАГОВАРСЬКИЙ» У ПОСТНАТАЛЬНОМУ ПЕРІОДІ ОНТОГЕНЕЗУ
Автори: Пасніченко О. С., Ткачук С. А.
Теми: динаміка, біохімічні показники крові, качки, крос «Благоварський», постнатальний період, онтогенез
Дата публікації: 2016
Видавництво: Національний університет біоресурсів і природокористування України
Бібліографічний опис: УДК: 636:612.12-07 Пасніченко О. С. Динаміка біохімічних показників крові качок кросу «Благоварський» у постнатальному періоді онтогенезу / О. С. Пасніченко, С. А. Ткачук // Проблеми ветеринарної медицини, якості і безпеки продукції тваринництва: тези доповіді на XV Міжнар. наук.-практ. конф. професорсько-викладацького складу та аспірантів (м. Київ, 19–20 травня 2016 року). - К., 2016. - С. 84–86.
Короткий огляд (реферат): Дослідження крові є найважливішим діагностичним методом. Склад і властивості крові залежать від фізіологічного стану організму, віку, статі, умов годівлі та утримання, параметрів мікроклімату, характеру експлуатації птиці та інших факторів. За її даними можна судити про рівень обмінних процесів і стан здоров'я організму. Останнім часом найпоширенішим є автоматичний аналіз крові, який дає додаткову інформацію про стан організму. Велике значення при вивченні гомеостазу мають: загальний білок (дає уявлення про рівень білкового харчування, відхилення рівня білка від норми свідчить про глибокі порушення обміну речовин, допомагає діагностувати гепатопатію і нефропатію), макроелементи - Са і F (основні показники мінерального обміну в організмі птиці, відіграють істотну роль в процесах остеосинтезу). фермент - лужна фосфатаза (приймає участь у кальцієво-фосфорному обміні). Метою нашого дослідження було прослідкувати динаміку біохімічних показників у сироватці крові качок кросу «Благоварський» в постнатальному періоді онтогенезу, у віковому та статевому аспекті.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2340
Розташовується у зібраннях:Пасніченко Олександра Сергіївна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ЗБIРНИК_XV_МIЖНАРОДНОI_КОНФЕРЕНЦII,_2016.pdf499,01 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.