DSpace logo
Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.osau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2275
Назва: РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ЗОНУВАННЯ РЕКРЕАЦІЙНОГО ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ
Автори: Малащук О.С., Мовчан Т.В.
Теми: рекомендації, формування системи, зонування, рекреаційне землекористування
Дата публікації: 2019
Видавництво: Херсонський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Малащук О. С. Рекомендації щодо формування системи зонування рекреаційного землекористування / О.С. Малащук, Т.В. Мовчан // Вплив кліматичних змін на просторовий розвиток територій Землі: наслідки та шляхи вирішення: зб наук. праць ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (13-14 червня 2019 р., м. Херсон) / Херсонський державний аграрний університет. - Херсон, 2019. - С.118-121.
Короткий огляд (реферат): У напрямку вдосконалення засад нормативно-правового підґрунтя використання рекреаційних територій, важливим аспектом виступає необхідність диференціації рекреаційних земель з врахуванням напрямків його використання. Нами запропоновано комплексний підхід до формування механізму зонування земель рекреаційного призначення, який повинен базуватися на трансформації відносин власності, а саме чітке розмежування форм власності та видів використання рекреаційних територій. Адже в сфері приватизації питання використання та розширення рекреаційних територій не регламентовані. Враховуючи специфіку та багатогранність використання рекреаційних земель, нами було розроблено пропозиції щодо розподілу рекреаційних територій на еколого-економічні зони з відповідно дозволеними видами діяльності у кожній з них. Запропоноване еколого-економічне зонування рекреаційних територій вимагає чіткої диференціації та виділення об’єктів, які можуть розташовуватися на відповідних землях. Містяться також напрями використання та перелік об’єктів, що передбачено розміщувати у конкретних зонах. Пропозиції щодо забезпечення збалансованого рекреаційного землекористування наведено в табл. 1.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/2275
Розташовується у зібраннях:Малащук Оксана Степанівна

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Тези_Херсон_2019.pdf1,06 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.